Hlavní obsah

Mohlo to dopadnout ještě hůř, přiznal po zápase s Apoelem Komňacký

JABLONEC

Bylo to trpké zjištění. Fotbalisté Jablonce totálně propadli ve třetím předkole Evropské ligy proti Apoleu Nikósie, když v součtu obou zápasů nezískali ani bod při souhrnném skóre 1:4. „Po těsné prohře na půdě soupeře jsme se chtěli na odvetu dobře připravit, ale nedopadlo to dobře,“ posteskl si jablonecký trenér František Komňacký.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

„Hosté byli lepší v rychlosti, přesnosti, individuální technice. Tedy v herních prvcích, o kterých jsme věděli už z prvního zápasu. Jenže jsme jim nabídli příliš mnoho prostoru k protiútokům a nakonec můžeme mluvit o štěstí, že je nedotáhli do konce. Pak by to pro nás skončilo ještě hůř,“ rozebíral realitu kouč.

Svým svěřencům vytýkal především chyby ve středu pole a zbytečné ztráty míče. „To nám činilo velké problémy. Udělali jsme hrubek v prvním poločase tolik, že jsem musel dvakrát střídat. Ale na vystřídání bylo více hráčů a mohl jsem stáhnout kohokoliv, protože nikdo neplnil stanovené pokyny,“ lamentoval Komňacký.

Po přestávce hra Jablonce vypadala opticky lépe. „Trošku jsme zlepšili rozehrávku, ale do čistých gólových šancí jsme se nedostávali. Málo jsme se pokoušeli o střelbu ze střední vzdálenosti, takže soupeř vývoj zápasu s přehledem kontroloval. Bohužel pro nás jsme nebyli schopni něco vymyslet,“ věděl jablonecký kouč.

Srovnání českého a kyperského týmu vyznělo pro Jablonec tristně. „Rozdíl mezi oběma mužstvy byl dost podstatný, což je pro mě zklamáním. S takovým stylem, jaký předvedl Apoel, se v domácí soutěži nepotkáváme. Pro hráče je to ponaučením. Viděli, jak se hraje ve světě. Musíme se snažit také o přímočarost a jednoduchost. Na to ale potřebujeme vhodné typy hráčů, které momentálně nemáme. Nezbývá nám, než si je tvrdou prací vychovat, abychom zachytili současný trend fotbalu,“ dodal Komňacký.

Reklama

Související témata: