Hlavní obsah

Magera: Proti Manchesteru City moc šancí nemáme, ale je to super

Soupeř, proti kterému není moc šancí postoupit, ale o to větší radost je si proti němu zahrát. Tak hodnotí český fotbalista Lukáš Magera Manchester City, proti kterému nastoupí s Temešvárem ve 4. předkole Evropské ligy. Sám si před dnešním losem v Nyonu představoval, že rumunský celek narazí právě na Manchester. "Je to super. Moc jsme si vybírat nemohli. Ale když jsem viděl, koho můžeme dostat, tak jsem si říkal, že by to mohl být zrovna Manchester," uvedl Magera.

Článek

"Moc šancí proti nim nemáme, ale zahrát si proti takovému týmu je vždycky něco výjimečného," dodal.

Proti Manchesteru bude mít o motivaci postaráno i proto, že bude mít větší šanci ukázat se pozorovatelům anglických týmů a říci si o angažmá na ostrovech. "Je to něco jiného než zápasy v lize, tady se může hráč prodat, bude víc na očích. A to neplatí jen pro mě, ale pro všechny hráče Temešváru. Nemáme co ztratit, můžeme se jen ukázat," míní bývalý hráč Ostravy.

Temešvár do závěrečného předkola boje o účast ve skupinách Evropské ligy postoupil zásluhou dramatického utkání 3. předkola s finským celkem MyPa. Po úvodní výhře 2:1 prohrával v odvetě po poločase již 0:3 a byl blízko k vyřazení. "První půle odvety byla děs a hrůza. Bylo to hodně špatné. Čekal jsem, že o poločase bude v kabině bouřka, ale trenér ani tolik nekřičel. Řekli jsme si co a jak a pomohlo to," popsal Magera, který již jen z lavičky sledoval, jak v nastavení vstřelil postupový gól slovenský obránce Marián Čišovský.

Dva rozdílné poločasy byly prý důsledkem toho, že si hráči Temešváru stále zvykají na nový herní systém 4-3-3. "Ještě to není ono. Pořád se hledá optimální sestava. Proti MyPa to bylo hodně vidět," řekl Magera.

Ten má zatím místo v sestavě jisté. I kvůli tomu, že v prvních dvou kolech rumunské ligy dal dva góly a na další přihrál. "Mně se daří, s tím jsem spokojený, ale bohužel to nepomáhá týmu, protože výsledky moc nemáme. Věřím ale, že se to zlepší a že k tomu pomohu," dodal.

Reklama