Hlavní obsah

VIDEO: Baroš zachránil dvěma góly Galatasaray od ostudy

ISTANBUL

Český legionář ve službách tureckého Galatasaray Milan Baroš zachránil istanbulský klub od ostudy. „Jeho příchod průběh utkání otočil,“ kvitoval nizozemský kouč Frank Rijkkard střídání, které mu skutečně vyšlo. Baroš, jenž dlouhé týdny laboroval se zánětem achillovky a v nové sezóně si zatím zahrál jen necelých sedmnáct minut proti Sivasporu, totiž v prvním duelu čtvrtého předkola Evropské ligy zachránil remízu 2:2 s ukrajinským Lvovem.

Článek

Pro favorizovaný Galatasaray měl duel s momentálně šestým týmem ukrajinské ligy Lvovem šokující průběh. Do poločasu totiž po trefách Kuněcova a estonského krajánka Zenjova prohrával 0:2 a se soupeřem si nevěděl rady.

„Hráli jsme discplinovaně a v obraně koncentrovaně, takže jsme domácí Turky do vážnější šance nepustili. Nám naopak vycházely rychlé protiútoky, na něž jsme sázeli,“ kvitoval výkon svého týmu běloruský trenér ve službách ukrajinského celku  Oleg Kononov.

Devět minut před přestávkou však poslal kouč Galatasaray Rijkaard na hřiště Baroše, který si zatím zahrál jen sedmnáct minut proti Sivasporu. „Rozhýbal naši hru, na protivníka svým pohybem platil,“ pochvaloval si Rijkaard v rozhovoru pro list Sabah svůj tah. „Jeho spolupráce s Kewellem fungovala příkladně.“

Právě jedenatřicetiletý Australan Kewell to byl, kdo Barošovi na oba góly nahrával. V 59. min. mu předložil parádní balón a Baroš, jenž před pár dny prodloužil v Istanbulu smlouvu o další tři roky, ho uklidil k tyči, pět minut před koncem se v šestnáctce Karpatu Lvov prosadil znovu a pohotovou dorážkou zachránil svému mužstvu remízu.

„Ale ano, byli jsme na něho připraveni, věděli jsme o jeho rychlosti i schopnosti dostávat se do šancí, přesto jsme ho neuhlídali. Ale i tak je pro nás remíza před domácí odvetou slibná. Dokázali jsme si, že i s takovým klubem jsme schopni hrát a porazit ho,“ kvitoval výkon svého celku trenér Kononov.

„Dopouštěli jsme se chyb, ztráceli hodně míčů, projevilo se, že jsme teprve na začátku sezóny. Za týden v odvetě už budeme v lepší formě a dál postoupíme,“ sliboval rozčarovaným fanouškům Galatasaray naopak Rijkaard a připomněl předchozí předkolo Evropské ligy. V něm jeho mužstvo doma remizovalo s OFK Bělehrad rovněž 2:2, aby v odvetě jasně 5:1 vyhrálo a postoupilo.

Reklama

Související témata: