Hlavní obsah

Rosický a Koller pomohou Dortmundu v Poháru UEFA

PRAHA

Mužstvo Borussie Dortmund už může pro středeční odvetu 1. kola Poháru UEFA s Austrií Vídeň počítat s oběma českými reprezentanty. Tomáš Rosický je po operaci slepého střeva a v pondělí začal trénovat s míčem. Jan Koller po plicních potížích už na pár minut nastoupil a svůj návrat ozdobil v dresu národního týmu ve Vídni vítězným gólem.

Foto: DPA/EPA

Thomas Schneider (uprostřed) ze Stuttgartu v obležení fotbalistů Dortmundu Jana Kollera (vpravo) a Tomáše Rosického.

Článek

První zápas vyhrála Borussia 2:1, teď jí stačí doma náskok pohlídat. V Dněpropetrovsku čeká Hamburk s Tomášem Ujfalušim vyprodaný stadión s kapacitou 25 000 diváků a vědomí, že domácím stačí k postupu výhra 1:0.

Německý klub by v případě vyřazení musel hledat zdroje příjmů jinde. Ke slovu by přišel například prodej hráčů a právě Ujfalušiho si vyhlédly Arsenal, AC Milán i další kluby.

Liverpool si přivezl z hřiště Olimpije Lublaň remízu 1:1 a Slovinci se nezalekli ani po příletu na anglickou půdu. "Mají sice astronomické platy, ale my máme srdce. To jim chybí," tvrdil reprezentační útočník Mladen Rudonja. Liverpool se musí obejít bez zraněných Owena, Baroše a Šmicra.

Reklama