Hlavní obsah

VIDEO: Od batolete až po Řepku, Letenští zbrojí na Palermo i kampaní „My jsme Sparta“

PRAHA

Narodil se sparťan. Batole se vydává na dlouhou fotbalovou cestu, na letenském trávníku defilují všechna „vývojová stádia“ hráče a na konci cesty je lídr A-mužstva Tomáš Řepka... Sparta se chystá na čtvrteční start Evropské ligy s Palermem a k nažhavení atmosféry načasovala spuštění kampaně My jsme Sparta. Akce začíná spotem, který natočil režisér a velký fanoušek klubu Jakub Kohák.

Foto: David W. Černý, Reuters

Sparťan Tomáš Řepka oslavuje svůj vítězný gól, kterým rozhodl o zisku mistrovského titulu. V pozadí Kadlec a Wilfried.

Článek

Liga mistrů je pryč, ale i Evropská liga je prestižní soutěž. A Letenští se do ní chtějí vrhnout naplno. „Vážně se na to těšíme, čtvrtek pro nás bude velký den,“ přiznává útočník Václav Kadlec. „Samozřejmě se chci před našimi fanoušky trefit do sítě a připsat si svůj premiérový gól v evropských pohárech,“ přiznává mladý útočník před zápasem s Palermem, který se hraje v Generali Areně ve čtvrtek od 19:00.

Na pohárové duely se těší také další útočník Bony Wilfried. „Hrát evropské poháry je vždycky za odměnu,“ říká hráč, který se ve fotbalové Evropě v minulé sezóně trefil celkem čtyřikrát. „Pro všechny hráče, kteří v nich můžou vstoupit na trávník, je to ohromná příležitost ověřit si, jak na tom ve srovnání se špičkovými hráči doopravdy jsou,“ dodává Bony.

Sparta však nemá jen A-tým. Chce se prezentovat jako organizace čítající další desítky mladých talentovaných hráčů, kteří se jednou možná budou po ploše letenského trávníku také prohánět. Klub proto ve spolupráci s firmou Nike představil svým fanouškům novou kampaň s názvem „My jsme Sparta“. Jedná se o dlouhodobý projekt určený nejen pro sparťanské fanoušky, ale pro celou fotbalovou veřejnost.

Spot natočil režisér Jakub Kohák

Kampaň startuje spotem, který pro ni natočil Jakub Kohák, známý český režisér a zároveň také velký fanoušek Sparty a fotbalista. Martin Sus (1990), Jaroslav Sulovský (1995), Martin Graiciar (1999), Vojtěch Veleba (2002), Daniel Veselý (2005) a Tomáš Řepka (1974) - ti všichni v novém spotu účinkují a reprezentují tak celou Spartu, od malých klučinů až po prvoligové hráče.

„Tímto spotem zahajujeme dlouhodobý projekt My jsme Sparta, kterým chceme vyjádřit naši podporu klubu, se kterým spolupracujeme už od roku 1996,“ přidává Michal Brabec, Marketing Manager Nike v České republice.

Sparťané nosí nápis „My jsme Sparta“ přímo u srdce. Kromě klasického sparťanského znaku na prsou mají hráči letenského klubu na stejném místě, ale na vnitřní straně dresu, zmiňovaný slogan. Dresy vyrobené z recyklovaných plastových láhví jsou tedy nejen nejekologičtější a technologicky nejvyspělejší v dějinách fotbalu, ale především jsou srdeční záležitostí pro hráče i fanoušky...

Kromě klasického sparťanského znaku na prsou mají Letenští na stejném místě, ale na vnitřní straně dresu – tedy přímo u srdce – slogan „My jsme Sparta“.foto: Nike

Reklama

Související témata: