Hlavní obsah

Vacek potáhne proti Palermu letenskou ofenzivu

PRAHA

Před necelými dvěma měsíci to vypadalo, že má sparťanský ofenzivní záložník Kamil Vacek (23) po podzimní sezóny. „Naštípnutý kotník,“ zněla diagnóza lékařů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťan Kamil Vacek v utkání proti Kluži

Článek

Po měsíci už ho netrpělivě vyhlížel kouč Chovanec, protože potřeboval pohyblivého záložníka do kombinace s Kuckou a Matějovským. V dnešním utkání proti Palermu na Vackovi bude stavět. Dokonce musí. Kucka, Matějovský i Vachoušek totiž kvůli trestům zasednou na tribuně. Vacek je jediným tvořivým záložníkem, který na Letné momentálně zbyl.

„Vrátil jsem se rychle, jsem doktoru Novákovi vděčný. Přitom po půlhodině utkání se Slováckem to vypadalo, že pro mne podzim opravdu skončil,“ vrátil se mladík k nejčernějšímu momentu nové sezóny. „Po neodpískaném faulu mi otekl kotník a bolelo mě i koleno. Magnetická resonance ukázala naštípnutou kůstku v kotníku, ale vazy jako zázrakem vydržely. Léčba byla náročná, abych se vrátil co nejdřív. Po tréninku i zápase mě kotník ještě bolí. To je prý po takovém zranění běžné,“ vyprávěl Vacek svůj příběh.

Na trávník se dostal až v utkání proti Brnu

Připraven byl už pro odvetu play-off Ligy mistrů v Žilině. „Sedm nás sedělo v boxu na tribuně a koukali jsme na porážku Sparty v prvním zápase doma. Hrozný pocit. Před očima se nám rozplýval sen. Byli jsme s koučem domluvení, že na odvetu budu připravený. Vzhledem k tomu, že se vyvíjela jinak, než jsme si přáli, zůstal jsem na lavičce. Riziko bylo příliš velké a potřebný efekt nejistý,“ dodal smutně s tím, že vyřazení bylo hodně krutou zkušeností.

V Brně pak poprvé naskočil do sestavy a pomohl k výhře 5:0, i když za sebou měl teprve dva plnohodnotné tréninky. „Lepší se to každým dnem, v Brně už to šlo,“ říkal spokojeně. Chovanec změnil herní systém ze 4 - 1 - 4 -1 na 4 - 2 - 3 - 1. Vacek vyráží dopředu z dvojice s Kuckou. „Mně to vyhovuje. Dostanu se víc do hry, rád se pohybuji na velkém prostoru a s Kuckou a Matějovským se perfektně kombinuje. Náš projev je fotbalovější,“ liboval si.

Dnes bude hru Sparty sám režírovat. „Palermo má výborné mužstvo. Možná se někomu pátý celek italské Serie A nezdá dost atraktivní, ale bude to těžké. Mají propracovaný systém. Uděláme pro výhru maximum, i když zase nejsme kompletní. Chceme v Evropské lize přežít podzim. Nemáme ve skupině superatraktivní soupeře, ale CSKA Moskva ani Lausanne nejsou nazdárci. Když se dokážeme prosazovat naší hrou, máme šanci hrát i na jaře,“ přál si Vacek.

Reklama

Související témata: