Hlavní obsah

Tošič z CSKA Moskva varuje před Spartou

PRAHA

Přestože fotbalisté CSKA Moskva vstoupili do základní skupiny Evropské ligy jasnou výhrou 3:0 na půdě druholigového švýcarského Lausanne a díky skóre vedou tabulku před pražskou Spartou, čtvrteční výkon nepovažovali za ideální.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Keisuke Honda, jeden z tahounů CSKA Moskva.

Článek

Kouč Leonid Sluckij vytkl hráčům hlavně první poločas a připustil, že jim dokonce musel v kabině trochu domluvit. Nyní už Moskvané vyhlížejí domácí souboj s letenským týmem, který jim poslal vizitku vítězstvím 3:2 na Palermem.

Ruský celek dal ve Švýcarsku poměrně brzký gól, ale pak delší dobu příliš nepředvedl. "Sice jsme vstřelili rychle branku, ale nebyl jsem moc spokojený s tím, jak jsme odehráli zbytek první půle," prohlásil Sluckij. "Útočili jsme příliš zběsile a bez rozmyslu a mnohokrát jsme zbytečně ztráceli míč. V poločase jsem hráče upozornil, že nechci, aby se za každou cenu tak moc hnali do útoku," pokračoval kouč CSKA.

V polovině druhé půle celek z ruské metropole přidal pojistku a definitivně tím zlomil odpor domácích. "Po změně stran jsme trochu přeskupili řady a hned to bylo lepší. S ohledem na druhý poločas je skóre logické, ale je třeba říct, že soupeř se ukázal jako velmi silný tým," dodal Sluckij na adresu švýcarského celku, který v předkole vyřadil městského rivala CSKA Lokomotiv.

Necid zase seděl na lavičce

Moskevský tým, v jehož základní sestavě znovu scházel český útočník Tomáš Necid, se po čtvrteční výhře dostal do čela skupiny F a za čtrnáct dní se utká se Spartou. CSKA očekává mnohem složitější duel.

"Dnes nám pomohlo, že jsme dali rychlý gól. Poté to nebylo tak těžké. Teď nás čeká Sparta, která porazila Palermo, takže je logické, že to bude náročný soupeř," mínil záložník Zoran Tošič. "My se ale soustředíme na sebe. Hrajeme doma a tam jsme vždy hodně nebezpeční," dodala letní posila.

Reklama

Související témata: