Hlavní obsah

Italský tisk: Porážka na Spartě bolí, Palermo si zasloužilo remízu

Špatné obraně Palerma přičetl italský tisk jeho čtvrteční porážku 2:3 od Sparty Praha v 1. kole Evropské ligy na Letné. Média konstatovala, že sicilský klub se s tímto problémem potýká už nějakou dobu. Sparta prý jinak byla k poražení.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťani Pamič, Kucka a Kladrubský se radují z gólu do sítě Palerma.

Článek

Corriere dello Sport napsal, že porážka na Spartě bolí, protože Palermo si podle něj zasloužilo nejméně remízu. "Nejistoty v obraně ale vedly ke k.o.," konstatoval list.

"Palermo je velké mužstvo, ale v oblasti obrany čeká ještě trenéra Delia Rossiho mnoho práce," uvedl další sportovní deník Gazzetta dello Sport. Chyby v obraně a porážka od Sparty v jejich důsledku neutralizují podle listu zlepšení sicilského týmu v ofenzivní fázi. "Chce-li Palermo mířit vysoko, musí se co nejrychleji dát do pořádku," dodal deník.

Podle La Repubbliky Sparta zdaleka nebyla neporazitelná. "První poločas Palerma byl ale hrozný, a když se zdálo, že svítá na lepší časy, přišel ve druhém poločase kolaps a dva góly Pražanů," napsal list. Spekuloval také, že čtvrteční porážka spolu s neúspěchy v předchozích zápasech s Mariborem a Brescií mohou ohrozit postavení trenéra Rossiho. Prezident týmu to ale dementoval.

Reklama

Související témata: