Hlavní obsah

Brazilský erotoman s modrými vlasy Vágner Love si podmanil Moskvu

MOSKVA

Kam to ten svět spěje, když elitním střelcem fotbalistů CSKA Moskva je Brazilec s modře obarvenými vlasy a střeštěným jménem Vágner Love... Fotbalisté Sparty každopádně dobře vědí, na koho si mají ve večerním duelu Evropské ligy dávat velký pozor. „Vágner se může celý zápas po hřišti jen toulat, nevidíte ho, ale pak dokáže rozhodnout a je král,“ upozorňuje Erich Brabec.

Článek

Rozruch budí 26letý Brazilec už jenom svým jménem. Vágner a ještě navrch Love, což je anglicky láska.

Rodák z Ria má v pasu napsáno Vágner Silva de Souza. K dalšímu jméno Love přišel díky svému sexuálnímu apetitu. „V dorostu Palmeirasu mě před tréninkem nachytal trenér s jednou holkou a vyhodil mě. Později mě vzal zpátky, ale spoluhráči mi vymysleli přezdívku Love. Nejdřív mi to připadalo trapné, ale zvykl jsem si,“ usmívá se.

V Rusku je od roku 2004. Na prostředí si zvykal složitě, ale dokázal to. A tím si Moskvu zcela podmanil. „Vytrval a stal se u fanoušků téměř bohem. Poznal jsem, že zatím má přede  mnou vždycky přednost,“ líčí český konkurent z útoku Tomáš Necid.

Na jaře se Vágner Love vrátil na hostování domů do Brazílie, aby se probojoval na mistrovství světa. Z dresu Flamenga to však nedokázal a musel se vrátit do Moskvy. Tím pádem Necida ze sestavy vytlačil, ale mladý Čech se možná již v zimě dočká. Brazilec má totiž zaječí úmysly.

Ještě si chce zakopat na Západě

„Když jsem opustil Palmeiras, netušil jsem, co mě v Rusku čeká. Tehdy jsem více přemýšlel o tom, jak zajistit svou rodinu. Díky bohu, že nejhorším problémem pro mě bylo velmi chladné počasí. Takže nelituju toho, že jsem v Rusku strávil pět let,“ líčí svůj příběh. „Samozřejmě bych si chtěl zkusit zahrát v západní Evropě. Možná v zimě odejdu do Německa nebo Francie. Ale teď jsem připraven dát všechny své sily pro úspěch CSKA,“ ujišťuje.

Sparta tak musí být večer v Chimkách ve střehu. „Na Vágnera si musíme dávat největší pozor. Může se celý zápas po hřišti jen toulat, nevidíte ho, ale pak najednou přesně vycítí, kam se odrazí míč, a je král. Finální fázi má dokonalou,“ popisuje stoper Erich Brabec, který má zkušenosti z ruské ligy.

Love zatím ze sestavy vytlačil Necida, takže český reprezentant se musí prát o místo. „Chtěl bych hrát spíše ve Flamengu, nikdy jsem netajil toto přání. Teď už se musím soustředit pouze na svůj současný klub, nabrat nejlepší formu a předvést se v Evropské lize. A v zimě budu řešit otázku, zda se vrátím opět do Brazílie. Vím, že nemám moc velkou šanci, s Rusy se jedná špatně hlavně kvůli skutečnosti, že tam mám ještě tři roky smlouvu,“ uvědomuje si Vágner Love, že je teď otrokem svých gólů, které ve službách CSKA Moskva nasázel.

Za 192 soutěžních zápasů jich nasázel rovnou stovku!

Reklama

Související témata: