Hlavní obsah

V kabině Sparty bylo dusno. Každému, co si zaslouží, řekl zklamaný Blažek

MOSKVA

Dost dlouho mohli fotbalisté Sparty ve svém druhém vystoupení v Evropské lize pomýšlet na zisk jednoho bodu. Nakonec však z Moskvy odjížděli s debaklem 0:3, který jim domácí CSKA v závěrečných minutách čtvrtečního utkání uštědřil...

Foto: Sergej Ponomarjev, ČTK/AP

Brankář Sparty Jaromír Blažek (vlevo) zastavuje střelu Marka Gonzaleze z CSKA Moskva.

Článek
Fotogalerie

„Jestli je to kruté? To asi jo, ale každému, co si zaslouží. Rozhodla naše hrubá chyba po standardce, do té doby si toho soupeř moc nevytvořil,“ konstatoval brankář Jaromír Blažek.

Klíčový moment zápasu byl také okamžitě po zápase předmětem krátkého hodnocení v kabině. Kouč Jozef Chobvanec za něj hráče pěkně zpucoval. „Trenér si řekl svoje. Konkrétní viníky nejmenoval, to si musíme rozebrat v klidu později. Ale opravdu není možné, aby nám po rohu zůstali neobsazení hráči,“ nastínil dusno v kabině Kamil Vacek. „Někdo tam ty své hráče musel při bránění vypustit, jinak to není možné,“ souhlasil Blažek.

Podle Chovance nevznikl základní problém až po prvním gólu, ale už neproměněním šancí. "Nějakou branku jsme mohli vstřelit, pak by se hrálo jinak. Jenže pak dáme soupeři dárky v podobě chybě při rohu a penaltu. Do té doby jsme nehráli špatně, jenže konec všechno pokazil," dumal kouč Sparty.

Naděje hasly rychle

Vrcholem zmaru bylo, když letenský gólman už ani nereagoval na závěr akce Doumbii, který mu šoupl třetí gól hokejovým blafákem do úplně prázdné branky. „Udělal si dlouho kličku a věděl jsem, že už se prostě nemůže netrefit,“ vysvětloval Blažek.

Naděje Pražanů se zbortily až příliš rychle. „Po prvním gólu jsem na kluky křičel, ať hlavně neblázníme a nedopadne to ještě hůř. Bohužel jsme pak ještě dvakrát inkasovali,“ krčil rameny gólman. „Je to hrozná škoda, protože alespoň na bod jsme tady měli. Nejvíc lituji našich šancí v úvodu zápasu. Když se proti takovému soupeři, jakým je CSKA Moskva, nepromění, těžko se pak proti němu dá hrát,“ přiznával Vacek. „Na takové úrovni je to opravdu trestuhodné, protože protivník vás hned potrestá,“ přidával se Blažek.

Sparta má k dobru domácí výhru s Palermem, teď ovšem musí zabrat ve dvou duelech s Lausanne. „Zatím mám plnou hlavu utkání v Moskvě. Ale je nám jasné, že pokud chceme myslet na postup, musíme v příštím zápase nad Lausanne vyhrát,“ uzavřel Vacek.

Reklama

Související témata: