Hlavní obsah

VIDEO: Exslávista Necid sice Spartu pokořil, ale znovu jen paběrkoval

Nejdřív si po závěrečném hvizdu podal ruku s Tomášem Řepkou, hned poté si našel Ericha Brabce, bývalého spoluhráče ze Slavie. Útočník Tomáš Necid mohl ve fotbalové Evropské lize oslavit vítězství 3:0 svého CSKA Moskva nad Spartou, příliš však nejásal. Sám ke čtvrteční výhře moc nepřispěl, na hřiště se dostal až v 88. minutě. Situace českého reprezentanta v nabitém kádru je teď složitá.

Foto: Sergej Ponomarjev, ČTK/AP

Tomáš Necid v dresu CSKA Moskva (vlevo) v těsném souboji se sparťanem Kamilem Vackem.

Článek
Fotogalerie

Výsledek 3:0 je vzhledem k průběhu zápasu nečekaně vysoký.

Ano, pro nás je skvělý. Po dvou zápasech máme plný počet bodů a skóre 6:0, což je dobré. Sparta se držela, bylo těžké proti ní hrát. Až gól ze standardky nám hodně pomohl. Pak to museli otevřít, což pro nás bylo dobře, protože jsme dali druhý gól a kontrolovali hru.

Sparta se vám tedy líbila?

Nezačali jsme dobře. Venca Kadlec měl hned na začátku velkou šanci, kterou kdyby proměnil, tak to pro nás bylo hodně těžké. Zaplaťpánbůh, že nedal. Sparta hrála dobře a v obraně to měla zformované.

Bylo pro vás zvláštní hrát proti Spartě za někoho jiného než za Slavii?

Ne, Sparta pro mě je odjakživa rival. I tady to zůstává. Jsem rád, že je máme ve skupině, těšil jsem se, že si pro nim zahraji.

Ale určitě jste věřil, že trochu déle...

No... I v těch pěti minutách jsem měl šanci, jen jsem to špatně vyřešil. Měl jsem střílet hned, neměl jsem dělat kličku.

Není to přece jen zklamání, chodit na hřiště až na pár závěrečných minut?

Ne, jsem rád, že jdu vůbec na trávník. Jestli je to Real, nebo Bracelona, budu rád, když půjdu na hřiště. Jasně, od začátku by to bylo lepší, ale i za pět minut jsem rád.

Ale vždyť loni jste CSKA střelecky táhl. Teď skoro nehrajete, to vás neštve?

Zklamání? Fakt bych neřekl. Beru to tak, že je tu konkurence a teď zrovna nehraji. Snažím se na tréninku, při zápasech, chci dát pokaždé gól. Teď jsem zase měl velkou šanci za pět minut... Snažím se, ale je to těžké.

Nečekal jste, že vás trenér Slucký za nerozhodného stavu pošle na hřiště dřív?

Ne, on se tak rozhodl, já to respektuji. Hlavu z toho nevěším, makám dál. Když ta šance přijde, abych ji využil.

Reklama

Související témata: