Hlavní obsah

Horváth v náručí kouče řval, že ho miluje

TEPLICE

Žádná velká podívaná to tedy nebyla, konec fotbalového večera byl v Teplicích přesto krásný. Domácí po roce znovu vyřadili bundesligový Kaiserslautern. "Moc lahodné to pro diváky asi fakt nebylo, ale to snad nevadí," smál se Petr Voříšek. Nevadilo, diváci i tak vstoje tleskali...

Foto: ČTK

Tepličtí mají důvod k radosti. Postoupili do 2. kola Poháru UEFA.

Článek

"Trošku jsme se báli hrát a byli nervózní," uznal kapitán Pavel Horváth. Teplické úspěch hodně bolel. Ran schytali nepočítaně, švédský rozhodčí hru drasticky a chvílemi až komicky pouštěl.

"My jsme ale od trenéra věděli, že nesmíme kecat. Sudí ze Švédska to prý nemají rádi," mluvil Voříšek o disciplinovanosti všech. "Bylo to naprosto neskutečné. Spal ten člověk vůbec dnes v noci v Teplicích, nebo v Kaiserslaternu?" zlobil se trenér František Straka nad arbitrem.

Do rychlých kombinačních akcí, letos pro soupeře obzvlášť smrtících, se Severočeši moc nepouštěli, především hráli vzadu na nulu, ale nakonec rychlými narážečkami rozhodli.

Ke kouči nejblíž

"V těchto situacích o sobě víme," vzpomínal na akci Horváth. Právě on poslal míč místo chystané rány na Rezka, ten Benčíkovi a bylo hotovo! Horváth se pak rozběhl a vrhl se do náruče kouče Straky. Stejně jako v prvním utkání v Německu i předtím v lize.

"To víte, kluci vždycky běhají moc daleko, k trenérovi to je blíž," chechtal se Horváth a po naléhání přiznal, že to okoukal v zahraničí. "Na trenéra jsem křičel I love you..."

A koho by si dnes na severu Čech přáli do druhého kola? Ještě někoho atraktivnějšího. "Koukejte, už mám dres Domingueze, takže doufám, že bychom snad na Barceloně osmičku jako Púchov nedostali," přál si Horváth. "Ať přijede Dortmund a my ho potrápíme," hlásil v euforii Straka.

Reklama

Související témata: