Hlavní obsah

Sparta trénuje i s oficiálními míči, jen aby Lausanne porazila

PRAHA

Krutá porážka 0:3 na hřišti CSKA Moskva vrátila fotbalisty Sparty zpátky na pevnou zem. Nicméně po cenné vstupní výhře 3:2 nad Palermem stále mohou pomýšlet na postup ze základní skupiny Evropské ligy. Musí však zvládnout následující dvojzápas se švýcarským druholigovým Lausanne, které ještě nemá ani bod. První vzájemný duel se hraje ve čtvrtek od 21:05 v Generali Areně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Libor Sionko se snaží uniknout před Kasamim z Palerma

Článek

Sobotní ligová porážka s Teplicemi rozhodně nebyla ideálním počinem pro přípravu na důležitý pohárový duel. Pro Letenské je to však na podzim už pomalu tradice. Všechny čtyři porážky v Gambrinus lize totiž předcházely jejich zápasům na evropské scéně - předtím v Hradci Králové, Českých Budějovicích a doma s Plzní...

Sparťané by tak měli vědět, jak se s „blbou náladou“ vyrovnat. „Jsou to naprosto odlišné soutěže, jiný způsob fotbalu, a proto věřím, že se nám znovu bude dařit. Taky samozřejmě věřím, že to podobně budou brát lidi a i přes sobotní zklamání jich přijde dost, abychom měli podporu v tak důležitém duelu. Naštěstí hrajeme už ve čtvrtek, snad rychle zapomeneme a zvládneme to,“ poprosil letenské fanoušky stoper Erich Brabec.

Soupeře sestřelil exsparťan Lustrinelli

Vstupenky na druhé domácí představení v Evropské lize jsou ještě stále v prodeji a budou mimořádně k dostání i v den utkání na pokladnách letenského stadiónu.

Na švýcarského soka sparťané myslí již od sobotního večera. Moc dobře vědí, co je ve hře. „Jde nám o naději na postup. Také do Moskvy jsme jeli pro body, ale rozhodovat se bude teď ve dvou zápasech s Lausanne,“ má jasno Brabec. Jeho tým nenechává nic náhodě, takže tento týden trénuje i s oficiálním míčem soutěže, který se liší od toho, s nímž Sparta běžné hraje své domácí zápasy.

Lausanne prohrálo doma s CSKA 0:3 a potom v Palermu 0:1. V říjnu se mužstvu moc nedaří. Poslední ligový zápas hrálo doma nerozhodně 2:2 s Aarau, pak vypadlo ze Švýcarského poháru po domácí prohře 0:2 s Bellinzonou. Jeden gól jí dal exsparťan Mauro Lustrinelli, který nastoupil po boku dalšího bývalého letenského hráče Pavla Pergla.

Reklama

Související témata: