Hlavní obsah

Bookmakeři Spartě věří a Letenští slibují, že druholigového soka nepodcení

PRAHA

Fanoušci mají jasno. Koho jiného by už fotbalisté Sparty měli v pohárové Evropě porazit, když ne soupeře ze druhé švýcarské ligy!? Navíc v důležitém zápase, který jim má dát reálnou naději na postup ze základní skupiny Evropské ligy. Také podle bookmakerů by měli mít Pražané nad Lausanne navrch. „Ale pozor, náš čtvrteční soupeř by hrál v horní polovině české ligy,“ varuje kouč Jozef Chovanec.

Foto: Milan Malíček, Právo

Juraj Kucka (vpravo) a Ondřej Kušnír na tréninku Sparty

Článek

Sparta sice v domácích soutěžích hoří, sázkové kanceláře jí však tentokrát věří. Chovancův tým je podle bookmakerů v utkání s Lausanne jasným favoritem, kursy na jeho výhru se pohybují kolem 1,35. „Devětadevadesát procent lidí u nás sází na výhru Sparty. Zájem o zápas je mezi sázkaři poměrně velký, zatím je čtvrtým nejsázenějším ve čtvrtečním programu Evropské ligy,“ říká třeba Ladislav Pavlis, vedoucí bookmaker Tipsportu.

Není tedy největší nebezpečí právě v tom, že si hráči budou vědomi, že proti nim stojí „jen“ druholigový protivník? Pak by je mohl čekat svým způsobem těžší zápas, než byl první domácí duel s Palermem...

„Takhle přece v Evropské lize nikdo nepřemýšlí. Je to velmi prestižní soutěž, v níž se hráči prezentují i před velkým počtem skautů velkých klubů. Podcenění nehrozí, to si nikdo nedovolí,“ ujišťuje Jozef Chovanec.

Wilfrieda prý chtějí Švýcaři, hrát už bude Kušnír

Lausanne je navíc opravdu trochu atypickým druholigovým mužstvem. Tradiční švýcarský klub zbankrotoval, teď se rychle sápe nahoru. A postupem do finále Švýcarského poháru se dokázal vrátit i do Evropy.

„Náš soupeř má dobře poskládané mužstvo se zkušenými i mladými hráči. V Palermu prohráli 0:1, ale nezasloužili si to. Čekám od nich poctivý konstruktivní výkon s dobrou organizací hry,“ avizuje Chovanec.

Bony Wilfried (uprostřed) na tréninku Spartyfoto: Právo/Milan Malíček

Švýcarská média spekulují, že o útočníka Bony Wilfrieda usiluje klub Young Boys Bern, takže by se podle nich novopečený reprezentant Pobřeží slonoviny mohl ve čtvrtek „prodat“. „Každý zájem potěší, ale žádnou nabídku ze Švýcarska nemáme a neohlásil se ani žádný pozorovatel ze zmíněného klubu,“ diví se Chovanec.

Poprvé v nové sezóně zřejmě bude moci poslat do základní sestavy reprezentačního obránce Kušníra, který se vrací po zlomenině kotníku. „Cítím se dobře, trénuji a kotník drží. Jsem připravený, věřím, že bych zvládl se ctí třeba i celý zápas,“ doufá Ondřej Kušnír.

Tabulka skupiny F
1.CSKA Moskva22006:06
2.Palermo21013:33
3.Sparta Praha21013:53
4.Lausanne20020:40

Reklama