Hlavní obsah

Sparta musí porazit outsidera, aby její postupová naděje žila

PRAHA

Ondrášovka Cup už nevyhrají, mistrovský titul sotva obhájí. Poslední radostí a nadějí fotbalové Sparty tak zůstává Evropská liga, v níž je po dvou kolech základní skupiny díky výhře nad Palermem v postupové hře. Předpokladem úspěchu však je pokud možno plný bodový zisk ze dvou duelů s Lausanne. První zápas se švýcarským druholigistou je na programu dnes večer od 21:05 na Letné.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují výhru nad Palermem

Článek

Fanoušci Sparty doufají, že jedna druholigová facka bude jejich chlapcům stačit. Během reprezentační pauzy vypadli z domácího poháru v Sokolově a teď je čeká další druholigový protivník. Švýcarské Lausanne, bez bodového zisku outsider skupiny F.

„Takhle přece v Evropské lize nikdo nepřemýšlí. Je to velmi prestižní soutěž, v níž se hráči prezentují i před velkým počtem skautů velkých klubů. Podcenění nehrozí, to si nikdo nedovolí,“ ujišťuje kouč Jozef Chovanec. „Navíc Lausanne by podle mě v české lize hrálo v horní polovině tabulky. Třeba v minulém utkání v Palermu si nezasloužilo prohrát,“ varuje Chovanec.

Tabulka skupiny F
1.CSKA Moskva22006:06
2.Palermo21013:33
3.Sparta Praha21013:53
4.Lausanne20020:40

Jasným lídrem skupiny je zatím CSKA Moskva. Spartě i Palermu pak je jasné, že kdo chce dosáhnout na druhou postupovou příčku, bude muset obrat Lausanne o všech šest bodů. Švýcaři se tím ovšem nestresují, ti si nečekaný návrat do pohárové Evropy náležitě užívají.

„Je nám jedno, s čím naši soupeři kalkulují. Nikomu nedáme svoji kůži zadarmo, pokaždé chceme hrát rovnocennou partii. Již v Palermu jsme měli blízko k bodovému zisku, třeba se ho dočkáme právě v Praze,“ řekl před středečním tréninkem v Generali Areně trenér Martin Rueda.

Bony Wilfried (uprostřed) a spol. na středečním tréninku Spartyfoto: Právo/Milan Malíček

Pozor na ně, vyřadili Lokomotiv

Letenští chtějí zapomenout na bídu v domácích soutěžích. „Určitě věříme, že v Evropské lize zase podáme zlepšený výkon a navážeme na pohárové výhry. Není to ještě klíčový zápas, spíše hodně důležitý. Už proto, abychom udrželi reálnou naději na postup až do posledního utkání. Do vývoje výrazně promluví také Palermo, které teď hraje s CSKA,“ přemítá Chovanec.

Po zlomenině kotníku hlásí návrat do základní sestavy obránce Ondřej Kušnír. „Co vím, tak Lausanne má kvalitní tým hlavně směrem dopředu. Nekoukáme na to, že hrají druhou švýcarskou ligu. Mají hodně technicky a fyzicky vybavených hráčů. Vyřadili silný Lokomotiv Moskva, což je pro nás velké varování,“ slibuje také reprezentant, že jeho mužstvo večer nic nepodcení.

Utkání začíná ve 21:05, hlavním rozhodčím je Fin Tony Asumaa, přímý přenos vysílá ČT4. On-line můžete sledovat na stránkách Sport.cz!

Předpokládané sestavy:
Sparta: Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Sionko, Vacek (Kucka), Kladrubský, Podaný - Wilfried, Kadlec.
Lausanne: Favre - Rochat, Katz, Meoli, Sonnerat - Rodrigo, Celestini, Marazzi, Avanzini - Roux, Silvio.

Reklama

Související témata: