Hlavní obsah

Fotbaloví chuligáni v Neapoli pořádali hon na fanoušky Liverpoolu

Fotbaloví chuligáni v Neapoli podle policie pořádali před dnešním zápasem Evropské ligy s Liverpoolem hon na anglické fanoušky. Podle agentury ANSA při potyčkách bylo zraněno deset lidí.

Foto: Jan Koller, ČTK

Fotbaloví fanoušci - ilustrační foto.

Článek

V noci ze středy na čtvrtek došlo v Neapoli k několika útokům na anglické fanoušky, po kterých policie zatkla tři muže. V bytě jednoho z nich poté objevila baseballové pálky, kovové tyče a dýmovnice.

Při potyčkách bylo zraněno pět Angličanů a pět Italů včetně majitele restaurace. Všichni utrpěli převážně bodná zranění, nejde však o nic vážného. "Ultras záměrně vyhledávali fanoušky Liverpoolu," citoval server BBC Filippa Bonfiglia z policejního oddělení pro vyšetřování organizovaného zločinu.

"Ve městě jsou skupinky agresivních chuligánů, dalo se čekat, že k napadením dojde. Nemohli jsem ale zabránit všem," dodal Bonfiglia s tím, že kvůli dnešnímu zápasu je v pohotovosti 1200 policistů.

Potíže provázely také samotný zápas, který skončil bezbrankovou remízou. Na stadionu bylo při potyčkách s fanoušky Liverpoolu pět policistů. Neapol už v této sezoně dostala pokutu osm tisíc eur za chování příznivců při utkání se Steauou Bukurešť.

Reklama

Související témata: