Hlavní obsah

Třináctiminutový uragán nestačil, Sparta o výhru nad Lausanne přišla v nastavení

PRAHA

Další šok. Fotbalisté Sparty ve svém druhém domácím utkání ve skupině F v Evropské lize pouze remizovali. S druholigovým švýcarským Lausanne sice brzy prohrávali, během třinácti minut však třemi góly zápas otočili. Stejně jako s Palermem pak v závěru přišla komplikace v podobě druhého inkasovaného gólu. A tentokrát v nastavení i pohroma, když soupeř z poslední akce zápasu vyrovnal... Spartě nahrála aspoň jasná výhra CSKA Moskva v Palermu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Sparty Bony Wilfried během utkání proti Lausanne.

Článek
Fotogalerie

Začátek zápasu si Pražané představovali rozhodně jinak. V první šanci se sice po centru uzdraveného Kušníra zjevil Sionko, jenže do vedení šli již v 6. minutě hosté. Na Marazziho roh si nikým neobtěžován naskočil Meoli a hlavou se postaral o vůbec první gól Lausanne ve skupině...

Sparta měla štěstí, že dokázala promptně zareagovat. Především díky natěšenému Sionkovi, který chtěl dokázat, že své špatné období již překonal. Do 10. minuty stihl tři povedené průniky po své pravé straně, ideálním centrem našel Wilfrieda, ten si zpracoval míč na prsou a chladnokrevně vyrovnal.

Tím však třináctiminutový letenský uragán teprve začal! Kušnírův centr totiž bez problémů doputoval až ke Kuckovi, který zblízka pohodlně strhl vedení na stranu Sparty.

Juraj Kucka se raduje z branky v utkání proti Lausanne.foto: Právo/Jan Handrejch

Další tutovku nevyužili Wilfried s Pamičem, vybojovali však alespoň roh, po němž udeřilo do třetice. Kucka zachytil odvrácený míč, zahrál soupeři na „housličky“, prostrčil míč na Wilfrieda a africký útočník se blýskl mazáckou parádou - naznačením střely posadil brankáře na zadek a pak ho elegantně přeloboval. Novopečený reprezentant Pobřeží slonoviny oslavil svou parádičku zasalutováním á la Švejk...

Výletníci z Lausanne, kteří si i do Prahy přijeli především užívat svojí nečekané účasti v Evropské lize, ani pak nesáhli k úpornému bránění, jaké třeba v sobotu na Letné předvedly Teplice. Odměnou jim byla prudká střela Munsy, s níž si Blažek poradil.

Úvod druhé půle patřil sparťanskému otloukánkovi Kuckovi. Zase se dvakrát těžce sbíral z trávníku, rovněž dvakrát však stačil prověřit brankáře tvrdými střelami a ve spolupráci s Wilfriedem předvést drzou kombinaci uvnitř šestnáctky. Po Sionkově rohu trefil Brabec hlavou tyč, což byl na dlouho poslední ofenzivní počin Sparty. Hosté toho využili a Steuble čtvrt hodiny před koncem střelou zdálky snížil. Přišlo zbytečné drama, které mělo infarktový konec. Sionko nepřihrál v jasné pozici střídajícímu Matějovskému, čímž odmítl pojistit výhru. Trest přišel v posledním okamžiku nastavení, Silvio po standardce vyrovnal a opařil celou Letnou...

Sparta Praha - Lausanne-Sport 3:3 (3:1)
Branky: 10. a 23. Wilfried, 20. Kucka - 6. Meoli, 75. Steuble, 90.+5 Silvio. Rozhodčí: Asumaa (Fin.). ŽK: Sionko - Marazzi, Steuble, Meoli. Diváci: 12 430.
Sparta: Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Sionko, Vacek, Kucka, Podaný (80.Kladrubský) - Wilfried (75. Kweuke), Kadlec (90. Matějovský). Trenér Jozef Chovanec.
Lausanne: Favre - Rochat, Katz (82. Roux), Meoli, Sonnerat - Steuble, Celestini, Marazzi, Pasche (68. Tosi) - Munsy (75. Avanzini), Silvio. Trenér Martin Rueda.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články