Hlavní obsah

Blázni z Letné utrpěli další šok, Chovanec mluví o sebevraždě

Pavel DosadilSport.cz

Třetí zápas, třetí šok. A jaký! Po pohárovém vyřazení s druholigovým Sokolovem a domácí ligové prohře s Teplicemi se fotbalisté Sparty i v Evropské lize dočkali výsledku, který se za porážku dá považovat. Přestože nad Lausanne po poločase vedli 3:1, zápas nakonec skončil nerozhodně 3:3. O výhru Pražané přišli v šesté minutě nastavení... „Sebevražda,“ kroutil hlavou kouč Jozef Chovanec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kapitán Tomáš Řepka nemohl uvěřit, jak jeho Sparta o výhru přišla...

Článek
Fotogalerie

Tým ze druhé švýcarské ligy už měli na lopatě. Jenže zápas, který měli vyhrát tak 5:1, dovedli fotbalisté Sparty k remíze. Místo bodového trháku na konkurenční Palermo si tak notně zkomplikovali cestu za postupem do jarních bojů.

„Měli jsme vyhrát, konec jsme ale vůbec nezvládli. Přitom první poločas se nám povedl dobře, dokázali jsme třikrát skórovat,“ kroutil hlavou záložník Juraj Kucka, autor jednoho z gólů.

O další dvě trefy se postaral útočník Bony Wilfried - ale také dvě inkasované branky zavinil. „Góly jsou úplně k ničemu, protože jsme nesplnili náš jednoznačný cíl. Šancí jsme si dokázali vypracovat dost, i ve druhém poločase - a kdybychom se trefili ještě jednou, určitě bychom vyhráli. Místo toho jsme ale soupeře pustili zpátky do hry a nezvládli závěr,“ litoval střelec z Pobřeží slonoviny.

Sami si zkomplikovali postupové počty

Páteční hodnocení zápasu bude hodně ostré. „Co jsme v závěru předvedli, to byla fotbalová sebevražda. Vedli jsme, ale někteří hráči se ve druhém poločase zbláznili. Hlavně záložníci Kucka a Vacek trestuhodně ztráceli míče a nezvládali to. Triviální chyby, vůbec mi nejde na rozum, jak jsme mohli takový zápas ztratit,“ nevycházel kouč Jozef Chovanec z rozčarování.

Po první polovině skupiny F je stále stoprocentní CSKA Moskva. Sparta má sice čtyři body a je druhá, svoji situaci si ovšem sama zašmodrchala. „Dva body jsou zbytečně pryč, to je pro nás velká ztráta. Teď budeme muset vyhrát příští zápas v Lausanne,“ počítal Kucka.

„Mohli jsme mít šest bodů a náš náskok by byl komfortnější, když Palermo s CSKA prohrálo. Teď musíme vyhrát v Lausanne a bodovat vlastně v každém ze tří zápasů, jež nás ještě čekají,“ přidal se Chovanec. „Vzpomněl jsme si na loňský zápas s Eindhovenem, kdy jsme o výhru také přišli až v nastavení. Dva ztracené body nám pak také chyběly... Věřím, že letos to dokážeme napravit,“ hledal kouč trochu optimismu.

Reklama

Související témata: