Hlavní obsah

Účastník druhé ligy postavil Prahu na hlavu, píše švýcarský tisk

Fotbalistům Lausanne se povedla v Praze senzace, Sparta doplatila na vlastní nemohoucnost. V tomto duchu píše švýcarský tisk o čtvrteční remíze 3:3 v utkání Evropské ligy na Letné, která papírovému outsiderovi přinesla premiérový bod do tabulky skupiny F i první góly v soutěži.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hráči Lausanne se radují z vyrovnávacího gólu.

Článek

"Účastník druhé ligy postavil Prahu na hlavu," napsal deník Blick. Uznale se vyjádřil o bleskové reakci Sparty na první gól soupeře, po němž třemi zásahy během 14 minut otočila skóre. "I tak rychle to ve fotbale chodí," uvedl list. Pochválil ale svůj tým, že nesložil zbraně. "Za bojovný výkon byl odměněn bodem. Sparta měla příležitosti, ale troskotala na brankáři Favrem nebo na vlastní neschopnosti," konstatoval Blick.

"Byl to happy end, v který už po dvaceti minutách hry nikdo nevěřil," napsal server 20min.ch. Deník TSR Sport doplnil, že se švýcarský tým ve druhém poločase na Letné znovu našel po nepříliš dobrých výkonech, které po celý říjen předváděl. "Výsledek umožňuje Lausanne nadále snít o postupu ze skupiny," uvedl.

"Silviova 'boží ruka' umožnila Lausanne slavit," poukázal portál sport.ch na situaci z šesté nastavené minuty, kdy se po obrovském závaru před sparťanskou brankou odražený míč dotkl s největší pravděpodobností i ruky střelce vyrovnávacího gólu.

Reklama

Související témata: