Hlavní obsah

Wilfried si první gól v Lausanne nepamatoval, při druhém už mířil

LAUSANNE

Dvěma góly posunul kanonýr Bony Wilfried Spartu blíže k postupu v Evropské lize. Před koncem prvního poločasu ve čtvrtek v Lausanne vyrovnával a v nastavení pečetil na 3:1 pro Pražany.

Foto: Valentin Flauraud, Reuters

Oslava vítězství v Lausanne. Bony Wilfried nese na ramenou kapitána Sparty Tomáše Řepku.

Článek

„Já si ani nepamatuju, jak jsem ten první gól dal. Nějak jsem prostě vystřelil a spadlo to tam. Ten druhý už vím, to jsem se podíval, kam to mám dát,“ smál se Wilfried. „Už se to stává normální, že rozhodujeme zápasy takovým způsobem, ale vůbec není podstatné, kdo ty góly dá. Hlavně, že vyhrajeme,“ dodal s úsměvem.

Jediné, co Wilfrieda trochu mrzelo, byla žlutá karta, kterou vyfasoval po šarvátce po vyrovnávacím gólu u branky Lausanne. „Chtěl jsem po té brance hned vzít míč, abychom rychle rozehráli. Brankář mi v tom bránil, trochu jsme se pošťuchovali. Škoda té karty,“ krčil rameny střelec z Pobřeží slonoviny.

Vyhrocená chvilka po vyrovnávacím gólu Sparty v Lausanne. Sébastien Meoli (vpravo) nechce dát Juraji Kuckovi míč k rozehrání.foto: Reuters/Valentin Flauraud

Hodně si naopak pochvaloval spolupráci se svým kamerunským parťákem Leonardem Kweukem. „Spolupráce nám funguje dobře, oba jsme dali góly. To je dobře. Mně se ale hraje dobře i s Václavem Kadlecem,“ přiznal.

Zápas zase zkomplikoval rychlý inkasovaný gól

K oslavám postupu je ale ještě dost času. „Musíme bodovat v Palermu, nejlépe vyhrát, jinak by to bylo špatné. Věřím, že to kluci zvládnou,“ konstatoval Wilfried. „Byl to první zápas Wilfrieda s Kweukem od začátku. Věřili jsme, že to bude fungovat, a oni rozhodli zápas,“ liboval si kouč Jozef Chovanec.

Letenskému trenérovi přitom nebylo v úvodu zápasu příliš do zpěvu, jeho svěřenci totiž inkasovali již v 6. minutě gól. „Znovu jsme brzy inkasovali. Při tom jsme měli převahu a spoustu šancí. Chyběl nám ale důraz při zakončení. Ten projevil až Bony v závěru poločasu, kdy prostřelil gólmana. Po změně stran domácí čekali v defenzivním bloku na naši chybu. My jsme ale dali krásnou druhou branku a měli zápas pod kontrolou. Závěr byl hodně dramatický a klid přinesl až druhý Wilfriedův gól. Ještě nemáme postup, musíme bodovat i v Palermu,“ konstatoval Chovanec.

Leonard Kweuke ze Sparty (vpředu) se snaži udržet míč před dotírajícím Guillaumem Katzem z Lausanne.foto: Reuters/Valentin Flauraud

„Bylo to hrozně těžké, zase jsme si zkomplikovali situaci brankou, kterou jsme obdrželi hodně brzy. Pak nás to stálo strašně moc sil. Při tom jsme měli hned na začátku několik šancí, ale chyběl klid v zakončení a přesnost. Domácí byli na koni, ale po vyrovnávací brance to pro nás už bylo mnohem lepší,“ oddechl si i po zápase Jiří Kladrubský.

„Ještě není o postupu rozhodnuto, musíme bodovat v Palermu. Důležité je, že máme situaci a postup ve svých rukou a můžeme se soustředit na sebe. Nesmíme si ale ze zápasu dělat taková dramata jako v Lausanne,“ dodal.

Reklama

Související témata: