Hlavní obsah

VIDEO: Necid v roli chladnokrevného zabijáka zpečetil osud "mafiánů" z Palerma

Nevypadalo to s fotbalisty CSKA Moskva vůbec dobře. Už po deseti minutách čtvrtečního duelu Evropské ligy s Palermem totiž lídr „sparťanské“ skupiny prohrával o gól a do poločasu se proti sveřepým Sicilanům nedokázali Moskvané prosadit, byť hrál soupeř od 31. minuty v deseti. Ve druhé půli se však karty zcela obrátily. A dvěma parádními góly se na výhře CSKA 3:1 podílel i český legionář Tomáš Necid.

Foto: Sergei Karpukhin , Reuters

Tomáš Necid se objímá s Keisukem Hondou (vpravo) po střeleném gólu do sítě Palerma.

Článek

K obratu zavelel záhy po startu druhé půle Keisuke Honda a chvíle českého forvarda přišla jen o chvíli později. Nejprve se jednadvacetiletý reprezentant prosadil z efektní otočky, z níž s lehkou tečí o kopačku padajícího obránce poslal míč ke vzdálenější tyči. A jen o čtyři minuty dostal Necid chytrý pas od Hondy mezi dvojicí obránců a tváří v tvář brankáři Palerma nezaváhal. Na otočení zápasu a stanovení konečného výsledku Moskvanům stačilo pouhých sedm minut.

„Upřímně řečeno, nevím, co se s námi v první půli dělo. Podle mého názoru jsme od úvodního hvizdu hráli lépe než Palermo, soupeři se ale podařilo z jediné vážnější akce skórovat, zatímco nám hra dopředu činila nebývalé potíže,“ krčil rameny po utkání nakonec nadmíru spokojený Necid.

Trenér Leonid Sluckij ale na hráčích CSKA Moskva nenechal o přestávce nit suchou. „Docela si zanadával,“ přiznal s úsměvem Necid. „Ale svůj účel to splnilo. Přidali jsme výrazně na tempu a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat,“ dodal autor tří branek v letošním ročníku Evropské ligy.

Přestože oba Necidovy góly patří do kategorie výstavních, český internacionál se za hrdinu čtvrtečního duelu nepovažuje. „Obě branky byly povedené, ale zcela vážně musím říct, že se o vítězství zasloužilo celé mužstvo. Jsem útočník a góly se ode mne očekávají, týmové zájmy jsou ale vždy výše než ty osobní,“ doplnil Necid, s jehož pomocí CSKA oslavilo vítězstvím jubilejní stý zápas v evropských pohárech a navíc má již po čtvrtém kole letošního ročníku Evropské ligy jistý postup do jarní osmifinálové části.

Reklama

Související témata: