Hlavní obsah

Chovanec: Kolik stojí Bony? Spekulace, jeho odchod zatím není na pořadu dne

Pavel DosadilSport.cz

Čtyři body k dobru na třetí Palermo, to je nadějný náskok fotbalové Sparty po čtvrtém kole základní skupiny Evropské ligy. „Je to sice slibné a čtvrteční výsledky naše vyhlídky hodně zvýšily, ale ještě nemáme zdaleka nic jasného. Musíme si uvědomit, že nás čekají dva těžké duely s favority skupiny,“ upozorňuje kouč Jozef Chovanec po návratu z Lausanne, kde jeho tým vyhrál 3:1.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zamyšlení letenského kouče Jozefa Chovance.

Článek

Máte dva postupové mečboly - nejdřív v Palermu, potom případně v závěrečném utkání ve skupině doma s CSKA Moskva. Kde bude větší šance uspět?

Takhle to neberu, musíme zkrátka nasbírat dostatečný počet bodů. Především si musíme uvědomit, že ještě není nic jistého. Čekají nás přece oba favorité skupiny.

V Palermu hrajete 2. prosince a s CSKA dokonce až 15. prosince, přitom domácí ligu zakončíte 22. listopadu. Jak potom udržíte mužstvo ve formě?

Movité týmy se uchýlí někam do tepla. Co víme, tak třeba CSKA Moskva odletí do Španělska a tam se budou připravovat. My odjedeme trénovat do haly na Strahov... Sezónu máme neuvěřitelně dlouhou, není jednoduché udržet herní rytmus mužstva i formu jednotlivých hráčů.

V zimě asi budete mít i příjemné starosti. Bony Wilfried je s pěti góly momentálně nejlepší střelcem celé Evropské ligy. Nedávno ve Spartě prodloužil smlouvu, ale udržíte ho?

Zatím neevidujeme žádný konkrétní zájem. Ani jeho manažer nám žádnou nabídku nepřinesl.

Oslava vítězství v Lausanne. Bony Wilfried nese na ramenou kapitána Sparty Tomáše Řepku.foto: Reuters/Valentin Flauraud

Wilfriedův agent Dalibor Lacina nedávno mluvil o částce 60 miliónů korun. Není to za perspektivního útočníka, z něhož roste kanonýr, málo?

Hráčský trh je krutý a tvrdý. Pokud jde o částku, jsou to všechno jen spekulace. Proklamovali jsme, že chceme pracovat s mladými útočníky. Jsme rádi, že se Bony chytil. Pořád je dost mladý, věříme, že se bude ještě zlepšovat. Jeho odchod není na pořadu dne.

Sparta v poslední době vydělávala spíš na defenzivních hráčích...

Je to tak. Z této stránky by nás zájem o naše útočníky potěšil. Máme zajímavé útočné duo, Bony i Václav Kadlec nedávno debutovali v reprezentaci. To je pochvala pro hráče samotné i pro klub.

Vedle Wilfrieda se teď ale chytil Kweuke a Kadlec si sedl v Lausanne jen na lavičku.

Záleží především na něm, museli jste přece vidět, že poslední zápasy nehrál Vašek dobře. Není jednoduché si v tak nabitém programu udržet formu celý podzim.

I další nehrají, Sionko, Hoheneder či Vachoušek. Budete v závěru podzimu točit sestavu, abyste rozložili síly?

S žádnou rotací nepočítáme. Sestava bude vždy vycházet jen z toho, co chceme proti konkrétním soupeřům hrát a jakou formu budou jednotliví hráči mít.

Reklama

Související témata: