Hlavní obsah

Mancini v Manchesteru na odstřel? Nezvládl ani to, co Sparta

Fotbalisté Manchesteru City odjeli ze hřiště Lechu Poznaň s ostudnou porážkou 1:3 a italský kouč miliardářského klubu Roberto Mancini má co vysvětlovat. Klub štědře financovaný bohatými šejky má ty největší ambice, ale zatím spíše zůstává za očekáváním. Po sérii tří porážek v řadě ztrácí řada fanoušků s italským koučem trpělivost.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Manchesteru City Roberto Manchini se stal terčem kritiky fanoušků

Článek

„Pro mě je to ale jasné.  Zůstanu v City, dokud mě nevyhodí,“ odmítl Mancini spekulace o odchodu z lukrativního angažmá. A dodal: „Situaci změníme, jen když potáhneme za jeden provaz. Jsem zklamaný, protože tenhle zápas jsme si nezasloužili prohrát. Momentálně je všechno proti nám.“

Jenže Mancini měl takřka neomezené prostředky, aby si postavil tým, podle svých představ. Za posily utratil 300 milionů liber. V anglické Premier League se City drží na čtvrté příčce, ale na vedoucí Chelsea ztrácí už osm bodů. Naposledy si připsali porážky od Wolverhamptonu a Arsenalu. A chuť si nespravili ani proti outsiderovi v Evropské lize.

Se šejkem prý problémy nemá

Přitom polskou Poznaň dvakrát v létě porazila v předkole Ligy mistrů i pražská Sparta a následně ztroskotala na Žilině, která je po sérii krutých debaklů v Lize mistrů v Evropě pro smích. Mancini se však i přes sérii neúspěchů o své místo příliš neobává.

„Se šejkem Mansourem jsem se viděl dvakrát nebo třikrát a máme velmi dobrý vztah. Často se setkávám i s prezidentem Chaldun em Al Mubarakem. Bavíme se dvakrát až třikrát týdně. Chodí se dívat i na tréninky,“ naznačil klidné vztahy s klíčovými osobami v klubu.

Mancini udělal pro duel v Poznani osm změn v základní sestavě oproti sobotnímu duelu s Wolves a dal šanci hráčům jako Shaun Wright-Phillips, Wayne Bridge a Joleon Lescott. Jenže ti se za důvěru moc neodvděčili a na polský tým, který se v domácí lize krčí u dna tabulky a těsně před zápasem odvolal kouče, nestačili.

Ze zákulisí začínají prosakovat zprávy, že trenér má s některými hráči vážné spory. To však Mancini rezolutně odmítl: „Je to naprostý nesmyl. Měli jsme nějaké ostřejší diskuze s některými hráči, ale tým stojí za mnou.“

Své cíle prý trenér zatím plní: „Klub mě požádal, abych vybojoval postup do Ligy mistrů pro příští sezonu. A to se nám zatím daří.“

Jednou z mála příznivých zpráv pro Manciniho v poslední době je fakt, že útočník Carlos Tevez se už vrátil z Argentiny po zranění stehna.

Reklama

Související témata: