Hlavní obsah

VIDEO: Obránce Sofie Ivanov dal nejrychlejší vlastní gól v historii

SOFIA

Smolný rekord si ve čtvrtečním utkání Evropské ligy připsal fotbalista bulharského celku Levski Sofia Ivo Ivanov. V souboji s Lille naskočil do druhé půle, ovšem již po 14 vteřinách na trávníku zamířil do vlastní branky a postaral se o remízu 2:2. Postaral se tak o nejrychlejší gól evropských pohárů, podle bulharských statistiků se dokonce prý jedná o nejrychlejší vlastní gól střídajícího hráče v celé fotbalové historii.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Obránce Levski Sofia Ivo Ivanov leží na trávníku po vlatním gólu, který vstřelil proti Lille.

Článek

"Prožívám nejhorší moment mého života," prohlásil Ivanov. "Pořád nedokážu vysvětlit, co se stalo. Jen jsem chtěl uklidit míč do bezpečí, ale v pádu se mi míč od hlavy odrazil do branky. Je to pro mě příliš bolestivé. Chci ale poděkovat spoluhráčům, trenérům a fanouškům za to, že mě podpořili a nic mi nevyčítali," dodal pětadvacetiletý Ivanov, který do Levski přišel v létě z Beroe Stara Zagora.

Podle britské knihy rekordů se o nejrychlejší vlastní gól od začátku zápasu v historii postaral v roce 1977 stoper Torque United Pat Kruse, který se do vlastní sítě trefil již po osmi vteřinách od úvodního hvizdu utkání čtvrté ligy proti Cambridge United.

Reklama

Související témata: