Hlavní obsah

Soupeř fotbalistů Sparty v EL Palermo je na prodej

Soupeř fotbalistů pražské Sparty v Evropské lize Palermo je na prodej. Prezident klubu Maurizio Zamparini se rozhodl sicilského celku zbavit poté, co mu došla trpělivost se stavem italského fotbalu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hráč Palerma Hernandez mezi Hohenederem a Kladrubským ze Sparty

Článek

Devětašedesátiletý Zamparini prohlásil, že prohrál boj s prostředím, které díky ekonomické a mediální síle ovládají tři čtyři velké kluby a jen ty si mezi sebou rozdělují tituly a peníze.

"Po 25 letech už nemám sílu bojovat, částečně i kvůli svému věku," citovala Zampariniho agentura AP. "Doufám, že klubu se ujmou mladší lidé, kteří budou mít nadšení a sílu rvát se a prosadit změny tam, kde jsem to já nedokázal," dodal.

Na vině i rozhodčí

Zamparini se k prodeji klubu rozhodl po sérii několika sporných verdiktů rozhodčích při středeční ligové prohře 1:3 s AC Milán. "Věřím, že nové majitele čekají zápasy, v kterých bude zajištěna spravedlnost, aby mohli s velkými kluby bojovat stejnými zbraněmi," uvedl.

Zamparini vstoupil do fotbalu v roce 1987 a Benátky dovedl ze čtvrté ligy do Serie A. Před osmi lety odešel do Palerma a klubu pomohl z druhé ligy do tehdejšího Poháru UEFA, nyní Evropské ligy. V ní si sicilský celek 2. prosince zahraje se Spartou Praha o postup ze skupiny do jarních vyřazovacích bojů.

Reklama

Související témata: