Hlavní obsah

Hanba, láteřil kouč Juventusu po vyřazení z Evropské ligy

Sníh a střelecká nemohoucnost se postaraly o překvapivé vyřazení Juventusu Turín již ve skupině Evropské ligy. Italský velkoklub potřeboval na půdě Lechu Poznaň zvítězit, ovšem zmařené šance a téměř neregulérní povětrnostní podmínky mu v tom zabránily. Trenér Luigi del Neri se však na sníh nevymlouval a sportovně přiznal, že Juventus si postup zhatil již v minulých zápasech.

Foto: Sport.cz

Armand Traore (vpravo) z Juventusu ve sněžné bitvě s poznaňským Marcinem Kikutem.

Článek

"Je to hanba," prohlásili po zápase jak trenér Del Neri, tak i kapitán týmu Alessandro del Piero. "Udělali jsme vše možné pro to, abychom nebyli vyřazeni. Zasloužili jsme si dnes vyhrát, ale nedali jsme pět či šest šancí na gól. To se pak těžko vyhrává. Dnešek ale nebyl rozhodující. Postup jsme si nepromrhali tady, ale už v předešlých zápasech," hodnotil Del Neri.

Jeho svěřenci ve skupině remizovali ve všech pěti zápasech. Mrzet je musí především úvodní zápas Lechem, s nímž doma hráli 3:3, když hostující lotyšský útočník Arťoms Rudněvs srovnal v nastaveném čase a završil tak hattrick. Tentýž hráč se trefil i nyní v odvetě. "Je těžké přijmout vyřazení, když jsme ani jednou neprohráli. Ale můžeme si za to sami, že jsme alespoň jeden zápas nedotáhli k výhře," litoval Del Piero.

Ten prý ve středu prožil jednu z nejhorších zkušeností ve své bohaté kariéře, když musel hrát na zasněženém hřišti a teplotě 11 stupňů pod nulou. "Nikdy jsem nehrál v takových podmínkách. Byla to opravdu hrozná zkušenost. Ve druhé půli jsme dokonce ani neviděli čáry na hřišti. Nemělo se hrát," uvedl Del Piero.

Souhlasil s ním i Del Neri, podle nějž terén pomohl Lechu dotáhnout zápas k postupové remíze. "Nemohli jsme hrát tak, jak jsme chtěli. Za jiných podmínek bychom to dotáhli do vítězného konce," domníval se kouč Juventusu.

Italové se v pohárech trápí

Turínský celek jen potvrdil italské trápení v evropských pohárech. Kromě něj vypadla i Sampdoria a ve čtvrtek budou odvracet vyřazení i Neapol a Palermo, které musí porazit pražskou Spartu. V Lize mistrů sice Inter Milán, AC Milán i AS Řím postupují, ovšem rovněž zrovna nezáří.

Zatímco v kabině Juventusu panovala po zápase špatná nálada, na polské straně se bouřlivě slavilo. Tým, který neprošel do Ligy mistrů přes pražskou Spartu, si postupem přes italského favorita dokonale spravil chuť. "Zápasy proti takovým týmům jako Juventus nám dokazují, že jsme se vydali správným směrem a pomáhají nám zvednout sebevědomí. Pro nás je tento postup hrozně důležitý," prohlásil záložník Semir Stilič.

Ten patřil mezi hlavní hrdiny zápasu, když připravil Ruděvsovi jeho gól. "Ještě mi za můj centr nepoděkoval, ale vím, že tak učiní. Třeba mi dá i nějakou odměnu. Mohl by to být třeba nějaký dobrý koláč," vtipkoval Stilič.

Reklama

Související témata: