Hlavní obsah

Do sparťanské kasy už přiteklo díky pohárům přes 90 miliónů korun

Přes 90 milionů korun už si letos vydělali sparťanští fotbalisté úspěšným působením na evropské pohárové scéně. Zásadní bonus získali za účast ve čtvrtém předkole Ligy mistrů a další peníze postupně přidávali svými výsledky v Evropské lize, v níž mají nyní jistou i prémii za postup do jarní fáze.

Foto: Alessandro Fucarini, ČTK/AP

Fotbalisté Sparty Václav Kadlec (vlevo) a Ondřej Kušnír oslavují remízu na hřišti Palerma, která přinesla postup do osmifinále Evropské ligy.

Článek

Účast v Evropské lize (EL) sice není zdaleka tak výdělečná jako start v Lize mistrů (LM), přesto si i v ní mohou kluby přijít na slušné peníze. A zvlášť ty, které do EL postoupily po neúspěchu v play off, tedy posledním předkole LM.

Za něj Letenští inkasují podle aktuálního kurzu 52,5 miliónu korun, dalších 25 miliónů jim vynesla sama účast v základní skupině EL. Za dosavadní dvě výhry a dvě remízy získali Pražané devět miliónů korun a poloviční sumu za postup do jarních vyřazovacích bojů.

Celkem zatím mohou sparťané počítat s 91 milióny korun, o dalších ziscích rozhodne podíl na marketingu a prodeji televizních práv.

Sparťanské zisky v pohárové sezóně 2010/11 (v miliónech korun)
Účast v play-off LM: 52,5 (2,1 miliónu eur)
Účast ve skupině EL: 25 (1)
Výsledky EL: 9 (0,36)
Postup v EL: 4,5 (0,18)
Celkem v LM a EL: 91 (3,64)

Reklama

Související témata: