Hlavní obsah

UEFA požádala CSKA, aby před duelem se Spartou apeloval na diváky

NYON

Po výtržnostech fanoušků Spartaku Moskva v Žilině při utkání Ligy mistrů se evropská fotbalová unie UEFA obrátila na jiný moskevský klub CSKA, aby apeloval na své fanoušky a odradil je od podobného chování příští týden v Praze. V české metropoli bude ruský klub hostit ve středu pražská Sparta na závěr bojů v základní skupině Evropské ligy.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Fanoušci Spartaku Moskva při utkání Ligy mistrů na hřišti Žiliny.

Článek

V Žilině musel být ve středu zápas posledního kola LM přerušen už ve čtvrté minutě kvůli výtržnostem fanoušků ruského klubu. Příznivci Spartaku v hledišti odpalovali ohňostroje a házeli na hřiště světlice a dělobuchy. Pouštěli se do potyček s domácími fandy a několik jich vniklo i na hrací plochu. Nehrálo se zhruba dvacet minut. Klub se dočká sankcí od UEFA, byť vinu spatřuje i na straně pořadatelské služby.

Podle serveru gazeta.ru události v Žilině znepokojily UEFA natolik, že se písemně obrátila na vedení CSKA s důraznou výzvou, aby na své příznivce cestující do Prahy zapůsobilo. Už kvůli tomu, že i dřívější návštěvy moskevských fandů, byť spartakovských, v Praze provázely nepokoje. Naposledy v roce 2007 došlo na Letné při zápasu Poháru UEFA mezi Spartou a Spartakem ke střetům ruských fanoušků s policejními těžkooděnci. CSKA v reakci na to vyzval příznivce ke slušnému fandění prostřednictvím svého webu.

Reklama

Související témata: