Hlavní obsah

Bude mrznout, přijďte se ohřát na pohárovou tečku Sparty s CSKA Moskva

První CSKA Moskva, druhá Sparta. Na tomto pořadí postupujících týmů ze skupiny F fotbalové Evropské ligy už středeční vzájemný zápas na Letné nic nezmění. Dál je ve hře samozřejmě prestiž pohárového duelu či prémie za vítězství. A v Generali Areně se diváci poprvé na českém stadiónu budou moci ohřát na vyhřívané tribuně, která slibuje o 12-15 stupňů vyšší teplotu než okolní vzduch.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Sparty Jozef Chovanec(vpravo) a Erich Brabec na tiskové konferenci

Článek

Real Madrid, Šachtar Doněck, Schalke, Alkmaar, Villarreal - pražská Sparta se ocitla ve velmi dobré společnosti. Všechny tyto fotbalové kluby jsou totiž součástí projektu vyhřívaných tribun. Na Letné se ho ujala Pražská plynárenská a v sektoru proti hlavní tribuně „zatopí“ pro více čtyři tisíce míst.

„Jsme rádi, že v Generali Areně s tím přicházíme jako první v České republice. Na stadión proudí plyn, který vyhřívá keramickou desku a ta zase ohřívá vzduch pod sebou. Divákům tak můžeme nabídnout o 12-15 stupňů vyšší teplotu, než bude mít okolní vzduch,“ líčí Ondřej Kasík, ředitel komunikace letenského klubu.

Bonny Wilfried na tréninku Spartyfoto: Právo/Jan Handrejch

Sparta čeká na oslavu postupu do jarních bojů návštěvu 14 tisíc diváků. Po nedávných výtržnostech příznivců Spartaku Moskva v Žilině panují jisté obavy, zda i Prahu nečeká podobný nájezd. „Z Moskvy by mohly dorazit až dvě tisícovky diváků, ale podle našich informací žádné nepokoje v Praze nechystají,“ doufá Kasík.

Řepka se bude jen koukat, pozor na Necida

Kouč Jozef Chovanec se navzdory pozdnímu termínu snažil s celým realizačním týmem udržet formu a koncentraci týmu na patřičné úrovni i v mrazivých pražských podmínkách. „Je to složité a UEFA konečně pochopila, že Evropská liga by měla končit ve stejném týdnu jako Liga mistrů. Stále to však je pohárový zápas se silným soupeřem a po takových měřeních celý rok voláme. Neshazuje ho tedy tvrzením, že už o nic nejde,“ poukazuje Chovanec, který se musí obejít bez vykartovaného Řepky a určení sestavy mu komplikuje celá řada nachlazených hráčů v čele s brankářem Blažkem.

Ruský tým, který je s plným bodovým ziskem a skóre 17:2 nejlepším týmem celé soutěže, dorazil do Prahy bez řady opor. Český kanonýr Tomáš Necid by však v jeho základní sestavě chybět neměl.

Útočník CSKA Moskva Tomáš Necid (vlevo) a trenér týmu Leonid Sluckijfoto: Právo/Jan Handrejch

„Když jsem hrál na Spartě naposledy, vyhráli jsme tady se Slavií 4:1. To je pro mě samozřejmě krásná vzpomínka...“ řekl před úterním tréninkem v Praze útočník, který má v EL stejně jako sparťan Wilfried na kontě pět gólů. Necida přitom bude hlídat i jeho kamarád Erich Brabec, s nímž minulý týden zašel na společný oběd. „Hecovali jsme se. Varoval jsem ho, že to se mnou bude mít těžké. Erich mě zase strašil, že mi nedá ani metr zadarmo,“ usmál se Necid.

Tabulka skupiny F:
1.CSKA Moskva550017:215
2.Sparta Praha522111:118
3.Palermo51136:114
4.Lausanne50145:151

Reklama

Související témata: