Hlavní obsah

Brabce čeká prestižní souboj s kamarádem Necidem, půjde mu do těla

Poslední zápas v roce bude pro stopera fotbalové Sparty trochu atypický. Erich Brabec bude řídit obranu bez svého tradičního partnera Tomáše Řepky, který má trest kvůli žlutým kartám. V dresu CSKA se pak představí Brabcův kamarád Tomáš Necid. Loučení se skupinou Evrospké ligy si mohou užít oba, postup do jarních bojů už mají zajištěn oba týmy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Erich Brabec (vpravo) na tiskové konferenci

Článek

Jak se těšíte na svého kamaráda Tomáše Necida, jemuž jste dělal kapitána ve Slavii?

Zápas neberu jako souboj nás dvou. Tomáš je druhý nejlepší střelec soutěže, s Dzagojevem jsou v útoku CSKA hodně efektivní. Nesmíme jim dát žádný prostor.

Jak tedy Necida uhlídat?

Necka je spíš takový hračička, když má místo, dokáže obránce obejít. Jak říkám, nedat mu prostor a hrát mu do těla, to platí na každého útočníka.

S Necidem jste byl v posledních dnech v kontaktu.

V minulém týdnu přijel Tomáš na skok do Prahy, tak jsme spolu byli na obědě. Jenom na chvíli, on už se chystal na Vánoce. Teď jsme si jen krátce zavolali a trochu se popíchli, ale to k fotbalu patří.

Probrali jste i váš bývalý klub?

Mluvili jsme i o Slavii, jak na tom teď je. Spíš jsme se ale hecovali před naším vzájemným zápasem.

Sparta Praha - CSKA Moskva
Zápas Evropské ligy, začátek v 19:00, přímý přenos vysílá ČT4. Rozhodčí Martin Ingvarsson (Švédsko).
Předpokládané sestavy - Sparta: Zítka - Kušnír, Hejda, Brabec, Kladrubský - Sionko, Vacek, Hoheneder, Podaný - Wilfried, Kweuke.
CSKA: Čepčugov - Šemberas, A. Berezuckij, Odiah, Ščennikov - Oliseh, Aldonin, Rahimič, Tošič - Dzagojev - Necid.

Při absenci Řepky nastoupíte zřejmě ve dvojici s Hejdou nebo Hohenederem.

Je mi vlastně jedno, kdo vedle mě bude hrát. Při tréninku jsme cvičili různé varianty, ale uvidíme asi až před zápasem, kdo nastoupí. Niklas i Hejdis jsou oba dobří hráči, takže si nemyslím, že by měly být problémy.

Večer bude pořádně mrznout, to není moc fotbalové počasí...

Není to příjemné, ale na druhou stranu budeme běhat, takže to nebude tak zlé. Doufám, že rozhodně ne takové, jako v Poznani, když tam hrál Juventus... Nedá se nic dělat, to je fotbal. Pro diváky je jen dobře, že se na stadiónu otevírá vyhřívaná tribuna.

Brabec ze Sparty hlídá Silvia z Lausanne.foto: Právo/Jan Handrejch

Reklama

Související témata: