Hlavní obsah

Sparta jako první s CSKA Moskva neprohrála, Kadlec trefil cennou remízu

PRAHA

Loučení s pohárovým podzimem se fotbalistům Sparty docela povedlo. V utkání dvou postupujících týmů do šestnáctifinále doma remizovali 1:1 s CSKA Moskva a jako první tak dokázali s lídrem skupiny F bodovat. Hosté vedli brankou Dzagojeva, konečný výsledek stanovil těsně před přestávkou Kadlec. Oba soupeři se mohou těšit na páteční los, který jim určí soupeře pro jarní pokračování soutěže.

Foto: Milan Malíček, Právo

Útočník Sparty Václav Kadlec (uprostřed) střílí gól CSKA Moskva.

Článek
Fotogalerie

Úvod zápasu „patřil“ fanouškům Sparty. Nejprve sprostou nadávkou „přivítali“ exslávistu Necida v dresu CSKA a potom tak dlouho házeli sněhové koule na brankového rozhodčího, až byl zápas na chvíli přerušen...

Do první šance se probil letenský levý obránce Pamič, gólman Čepčugov však předvedl výborný zákrok. Když pak další příležitost domácích skončila srážkou Wilfrieda s gólmanem, udeřili Rusové. Po levém křídle unikl Tošič, předložil míč Dzagojevovi, ten se neukvapil a chladnokrevně skóroval. Brankář Zítka si tak ve svém prvním utkání na Letné v dresu Sparty pořádně nesáhl na míč a už ho lovil ze sítě.

Lukáš Hejda ze Sparty (vlevo) a Tomáš Necid v dresu CSKA Moskva ve vzdušném souboji.foto: Právo/Milan Malíček

Také Pražané dostali míč dvakrát do branky soupeře, v obou případech však byl odmávám ofsajd. Pak museli přežít velkou šanci CSKA, při níž si protagonisté prvního gólu vyměnili role. Dzagojev nahrával a Tošič pálil těsně vedle. Dvě minuty před přestávkou se konečně radovali i domácí. Hejda nakopl dlouhý pas, Podaný ho prodloužil a Kadlec potvrdil talent velkého střelce. Protisměrnou kličkou se ve vápně zbavil svých strážců a přesnou trefou k tyči Čepčugova překonal.

Útočník Sparty Leonard Kweuke se probíjí do šance v utkání proti CSKA Moskvafoto: Právo/Milan Malíček

Druhý poločas načala Brabcova hlavička po přímém kopu Sionka, na druhé straně se střelou bez přípravy prezentoval český reprezentant Necid. Zatímco Sionko pak dalším přímým kopem gólmana moc nevystrašil, Sparta měla štěstí, že Tošič z nebezpečné pozice pálil nepřesně. V 71. minutě se vyznamemanl Zítka zákrokem proti prudké umístěné střele Necida.

Deset minut před koncem se už někteří domácí diváci radovali po vydařené akci střídajících hráčů, Kweuke však hlavou po ideálním centru Zemana vypálil koníčkem těsně vedle - Čepčugov by na míč těžko dosáhl... Sparta mohla nakonec i vyhrát, Kweuke však po efektní individuální akci trefil v 90. minutě jen tyč!

Sparta Praha - CSKA Moskva 1:1 (1:1)
Branky: 44. Kadlec - 15. Dzagojev. Rozhodčí: Ingvarsson - Stalhammar, Strömbergsson (všichni Švéd.). ŽK: Dzagojev. Diváci: 12 707.
Sparta: Zítka - Adiaba, Hejda, Brabec, Pamič - Sionko (77. Zeman), Vacek, Kucka (83. Matějovský), Podaný (68. Kweuke) - Kadlec, Wilfried. Trenér: Chovanec.
CSKA: Čepčugov - Fedotov, A. Berezuckij, Šemberas, Ščennikov - Aldonin, Rahimič - Oliseh, Dzagojev, Tošič - Necid. Trenér: Sluckij.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen