Hlavní obsah

Liverpool, to je fantazie a nejlepší dárek k Vánocům, jásají sparťané

PRAHA

Paráda, pro takové zápasy hrajeme fotbal, vítají sparťané Liverpool. Žádné obavy, ale nadšení. Fotbalisté Sparty si moc dobře uvědomují, že dva únorové zápasy v Evropské lize proti Liverpoolu budou patřit k vrcholům jejich kariéry. „Pro takhle velké zápasy hrajeme fotbal,“ řekl chorvatský obránce Manuel Pamić pro klubové stránky a mluvil všem svým spoluhráčům z duše. Letenští považují pohárový los za naprostou fantazii.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Fotbalisté Sparty se radují po brance Václava Kadlece (druhý zleva). Ten se znovu podívá do Liverpoolu - a celý tým s ním!

Článek

Budiž tedy Liverpool! „Hrozně jsem si přál jeden z těch velkých týmů – Liverpool, nebo Ajax. A vidíte, vyšlo to,“ jásal krajní chorvatský obránce Manuel Pamić. „Ještě nikdy jsem s takhle velkým týmem nehrál. Snad jen proti Hertě Berlín, nebo Wolfsburgu. Tohle se s tím ale nedá srovnat. Torres a Gerrard, to jsou světové hvězdy!“ básnil Chorvat.

Zkušený stoper Erich Brabec už má něco dokopáno, nadšení však neskrýval ani on. „S takovýmy týmy se nepotkáváme každý rok, nadšení je velké,“ přiznal pro oficiální web Sparty. „Je to tým s bohatou historií, velký a silný.“

Poté, co dal ve středu gól CSKA Moskva, si útočník Václav Kadlec přál Manchester City. A on to bude Liverpool, který mladý střelec zná ze všech sparťanů asi nejlíp. „Před několika lety jsem tam byl na týdenní stáži, takže se tam znovu vrátím. Jsem z toho naprosto unešený... Samozřejmě mám ohromnou radost, i když vím, že to bude těžké. Šance překvapit je tu ale vždycky, takže my se o postup rozhodně popereme,“ slíbil Kadlec.

Patrik Berger na archívním snímku v dresu Liverpoolu.foto: Internet

Berger jim o vysněném soupeři často vyprávěl

„Je to fantazie,“ hlásil do telefonu Kamil Vacek cestou na dovolenou do Itálie. „Je to můj vysněný soupeř, Liverpool jsem si vážně přál. Odmalička jsem jim fandil a teď se zápasu nemůžu dočkat. Těším se na jejich stadion a fanoušky, kteří zpívají hymnu. Vyprávěl nám o tom Patrik Berger, častokrát to vídáme v televizi a teď to zažijeme na vlastní kůži...“

„Já jsem tak šťastný, tohle je ten nejlepší dárek k Vánocům,“ dokreslil letenské nadšení Jiří Kladrubský. „Přál jsem si Liverpool nebo Manchester City, ale Liverpool, to je naprostá fantazie. S anglickým fotbalem mám zkušenosti z mistrovství Evropy do 21 let a z předkola Ligy mistrů s Arsenalem, tohle bude ale úplně něco jiného.“

Přímo v Nyonu klub zastupoval personální ředitel Jakub Otava. I on je po losu spokojený. „Liverpool je asi ten nejslavnější klub, který v osudí čekal. Samozřejmě je to pro nás čest, čeká nás atraktivní zápas jak pro fanoušky, tak pro samotné hráče. V takovýchto pohárových utkáních není nikdy předem nic dáno a my se chceme poprat o postup a zvládnout duel se ctí,“ uvedl pro oficiální web Otava.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články