Hlavní obsah

Hráči Liverpoolu Řepku znají, říká český talent Reds Sokolík

Fotbalisté Liverpoolu se sice v jarních bojích Evropské ligy vůbec poprvé střetnou s českým klubem, když jim los přisoudil pražskou Spartu, ovšem česká stopa je v tomto anglickém celku velmi výrazná. V minulosti v týmu působili Patrik Berger, Milan Baroš nebo Vladimír Šmicer a nyní se o svou šanci v rezervě pere teprve sedmnáctiletý obránce Jakub Sokolík. Odchovanec Baníku Ostrava se už těší, až v únoru Sparta do Liverpoolu přijede.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Na Fernanda Torrese si sparťané musejí dát pozor.

Článek

"Jelikož ještě nejsem v prvním týmu, tak pro mě výsledek losování zas tolik neznamená, ale určitě se těším, až Sparta přijede. Rád se půjdu na ten zápas podívat," řekl Sokolík.

Nepředpokládá, že by kvůli souboji se Spartou musel zastávat i roli pozorovatele. Trenér Roy Hodgson si prý informace o českém mistrovi sežene sám. "Nemyslím si, že by se mě ptal na Spartu. On bude mít dostatek svých informací, to nebude problém," míní Sokolík, který však pár hodin po losu musel odpovídat na zvídavé otázky spoluhráčů.

"Zatím se tu Sparta moc neřeší, ale kluci v šatně se mě na Spartu vyptávali. Hlavně chtěli vědět, jací za ni hrají hráči. Znali Tomáše Řepku," prozradil mladý obránce s odkazem na sparťanského kapitána, který působil v anglické lize v dresu West Hamu.

Pokud prý chtějí sparťané proti Liverpoolu uspět, musejí si dát pozor především na silný útok Liverpoolu, který táhne španělský reprezentant Fernando Torres. Ten se však v poslední době potýká často se zdravotními problémy. "Pokud ale Fernando nastoupí, tak to bude mít Sparta hodně těžké. V útoku je hlavní síla Liverpoolu," řekl Sokolík.

Ten do Liverpoolu přišel před rokem a půl a z mládežnických výběrů se propracoval do rezervního týmu. "Trénuju v rezervě a hrávám i zápasy. Tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Prozatím to nevypadá, že bych měl nakročeno do prvního týmu, ale šance je vždycky. Musím na sobě dál tvrdě pracovat a možná ta šance jednou přijde," dodal.

Reklama

Související témata: