Hlavní obsah

Liverpoolský Agger má kérek ještě víc než Řepka

PRAHA
Aktualizováno

V kabině fotbalistů Sparty je co do počtu tetování jasným králem Tomáš Řepka, ale v táboře Liverpoolu má zřejmě nedostižného konkurenta. Dánský obránce Daniel Agger má totiž kérky po celém těle a třeba jeho záda jsou téměř uměleckým dílem.

Foto: imago sportfotodienst, ČTK

Tělo dánského fotbalisty Daniela Aggera pokrývá téměř všude tetování.

Článek

Hlavním motivem tetování, které zdobí celá Aggerova záda, je hřbitov Vikingů. V jeho středu je podobizna sochy legendárního hrdiny Holgera Dánského. Podle legendy Holger spí až do doby, kdy se Dánsko ocitne v nebezpečí. Pak jeho socha obživne a přijde na pomoc.

Tetování ve spodní části zad uzavírají tři hlavy Vikingů. Součástí celé scenérie je i Aggerův ročník narození 1984, který překrývá staré latinské přísloví: „Mors Certa, Hora Incerta“ (Smrt je jistá, ale její hodina nejistá). Tetování pokrývá celé jeho tělo. U kotníků má například nápis „Bolest je dočasná, vítězství je věčné“. Hruď mu pak zdobí jména jeho sourozenců.

„Jsou to jen tetování,“ nedělá z toho vědu Agger, který si dokonce pořídil oficiální tatérskou licenci a může sám tetovat. Svým spoluhráčům z Liverpoolu prý slíbil, že pokud získají titul, všem něco vytetuje...

Reklama

Související témata: