Hlavní obsah

Řepka: Škoda Gerrarda a hlavně Torrese, na toho jsem se zvlášť těšil

Rád by španělského mistra světa vyzval na souboj, ale má smůlu. Fernando Torres zradil Liverpool a zamířil koncem ledna do Chelsea. Sedmatřicetiletý kapitán fotbalové Sparty tak bude po Letné nahánět spíš Kuijta či N’Goga. Pět sezón Tomáš Řepka odkopal v letech 2001-2006 v Anglii, a tak se na zápasy Evropské ligy s Liverpoolem zvlášť těší. Touží Reds konečně porazit, což se mu s West Hamem nikdy nepovedlo.

Foto: Sport.cz

Tomáš Řepka v typickém gestu nekompromisního kapitána Sparty

Článek

Pro vás není Liverpool neznámým soupeřem. Nemáte však obavy, že někteří mladší spoluhráči podlehnou na hřišti přílišnému respektu?

Toho se nebojím. Na Liverpool se všichni těšíme, mladí i staří. Bude tam samozřejmě velká pokora a úcta, protože soupeř má velký tým. Jdeme však do toho naplno a pro žádný strach není místo! Jdeme si utkání hlavně užít. Takové zápasy se nehrají často, ne všem fotbalistům se poštěstí je zažít.

Kanonýr Torres nedávno přestoupil do Chelsea, do Prahy nepřiletěl ani zraněný kapitán Gerrard. Vnímáte bez nich Liverpool jinak?

Nastoupí další kvalitní hráči a útočníci, mají dostatečně široký kádr. Musím přiznat, že zrovna na Torrese jsem se zvlášť těšil, konfrontace s tímhle klukem mi bude chybět. Je to škoda pro nás hráče i pro diváky, že tady takové hvězdy nebudou. Ale pořád je to Liverpool s velkou řadou kvalitních hráčů, tak to musíme brát.

A je to pořád stejný Liverpool, proti němuž jste nastupoval v dresu West Hamu?

Určitě ne. V době, kdy jsem v Anglii působil, to byl trochu jiný tým. Tenkrát měli v kádru víc zvučných jmen než dnes, v té době navíc Liverpool vyhrál i Ligu mistrů. Dnes má méně velkých hvězd, ale kvalitou je to pořád mimořádný tým.

S Liverpoolem máte nepříznivou osobní bilanci - jednu remízu a tři porážky. Dokážete ho konečně porazit?

Doufám, že se to změní právě teď... Že se to povede už v prvním utkání v Praze.

Jaká k výhře vede cesta?

Určitě založená na organizaci hry, houževnatosti a bojovnosti - v tom se musíme Liverpoolu vyrovnat. Když udržíme nasazení a koncentraci, mohl by se zápas dobře vyvíjet. Je to kulaté, může se to povést...

Reklama

Související témata: