Hlavní obsah

I s postem levého beka se smířil. Pro Johnsona je hlavní, že v Liverpoolu hraje

zp, dosSport.cz

Nezbývá mu nic jiného, než se smířit s rolí univerzála, jenž zaskakuje v sestavě Liverpoolu tam, kde nový kouč Kenny Dalglish právě potřebuje. Teď momentálně určil šestadvacetiletému anglickému reprezentantovi Glenu Johnsonovi místo na levém kraji a jemu nezbylo než se podřídit. „Lepší než sedět mezi náhradníky,“ přiznával urostlý obránce, jenž v minulosti oblékal i dres Portsmouthu, Chelsea a West Hamu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Liverpoolský Glen Johnson si na Letné povídal s novináři před utkáním se Spartou.

Článek

Nový trenér Liverpoolu Dalglish vám určil místo na levém kraji obrany, kde zřejmě vyrukujete i proti Spartě. Jak si na tento post zvykáte?

Není to moje pozice, ale jsem tady pro tým.

Asi nebylo vůbec jednoduché adaptovat se na novou roli...

Pochopitelně že to vyžadovalo určitou reflexi, ale nemohu si vybírat. Jsem připraven hrát všude, kde to mužstvo potřebuje a kam mě trenér postaví. Lepší hrát, než dělat náhradníka.

Na kraji obrany už jste se adaptoval a vaše výkony šly v posledních zápasech nahoru.  Znamená to, že vám Dalglish našel roli, která vám sedí?

Čím víc toho člověk odehraje, tím víc si věří. A mě v poslední době baví tréninky i fotbal, takže jsem samozřejmě rád, že jsem zpátky.

Podobné pocity nemáte po příchodu trenéra Dalglishe jen vy, ale i většina vašich spoluhráčů...

To proto, že dobré výsledky posledních týdnů přispěly k sebevědomí týmu a jistotě nás hráčů.

Zvedli jste se natolik, že jste se v Premier League už prodrali na šestou příčku. Je reálné uvažovat o ataku na první čtyřku, z níž vede cesta do příštího ročníku Champions League?

V zásadě ano, ale pro nás je teď aktuální hlavně každý nejbližší zápas, jenž nás čeká. Teď konkrétně utkání v Praze se Spartou.

Věříte si proti Spartě?

Bude to těžké, protože hra Sparty je dobře organizovaná, ale věřím, že můžeme uspět.

A co celkové vítězství v Evropské lize? V to také věříte?

Pro nás je důležité každé utkání, k němuž nastupujeme.  A vyhrát chceme každý pohár a každou soutěž, v níž startujeme.

V Praze jste vzbudili rozruch nejen svou přítomností, ale třeba i tím, že jste přivezli teprve 16letého Sterlinga. Myslíte, že se na trávníku objeví a zapíše se do historie jako nejmladší fotbalista, který kdy dres Liverpoolu oblékal?

To je spíše otázka pro trenéra, ale i my se na toto téma samozřejmě bavíme. Mezi hráči samozřejmě udělalo dojem, když se tak mladý hráč dere nahoru. Je to i dobrá vizitka klubu a jeho postavení. A to nemluvím o tom, že nejen Raheem, ale i další mladí hráči se budou cpát nahoru a zvyšovat konkurenci, což mužstvu jen prospěje.

Reklama

Související témata: