Hlavní obsah

Je o co hrát. A to je podstatné, liboval si sparťanský kouč Chovanec

PRAHA

Spokojenost ze sparťanských fotbalistů přímo čišela. Aby ne, když s favorizovaným Liverpoolem uhráli v prvním kvalifikačním dějství vyřazovací části Evropské ligy remízu, která jim přece jen dává jistou naději pro odvetu za týden na Anfield Road. „Kdyby nám někdo podobný výsledek nabízel před zápasem, brali bychom ho všemi deseti, Ale takhle?“ nevěděl po závěrečném hvizdu Manuel Pamič, co si o nerozhodném výsledku myslet.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Kouč Sparty Josef Chovanec mohl být s bezgólovou remízou spokojen, protože jeho tým má v odvetě o co hrát.

Článek

Nebyl sám, protože Sparta měla rozhodně na to, aby domácí prostředí zužitkovala ještě dokonaleji. „To proto, že Liverpoolu chybí kreativní hráči směrem dopředu a navrch i útočníci,“ lakonicky glosoval vystoupení svého někdejšího týmu Vladimír Šmicer.

„Mohlo být skutečně lépe, mohlo však být i hůř. Mysleli jsme, že nás bude limitovat a srážet nerozehranost, ale ukázalo se, že jsme fyzicky výborně připraveni a že i s mančaftem kalibru Liverpoolu jsme schopni běhat celých devadesát minut,“ těšilo Pamiče.

Stopeři Sparty Erich Brabec (vlevo) a Tomáš Řepka řeší situaci před dotírajícím Fabiem Aureliem z Liverpoolu.foto: Právo/Jan Handrejch

„A hlavně - nejenže jsme s nimi běhali, ale také jim nic nedovolili. Jen trochu štěstí nám chybělo, abychom dali gól, protože jsme šance měli,“ doplňoval svého spoluhráče Ondřej Kušnír. „Neměli jsme skutečně k výhře daleko, chtělo to jen trochu štěstí. Tak trochu si vyčítám šanci, v níž jsem se v první půli ocitl. Ale i remízu s tak kvalitním protivníkem, jakým Liverpoolem je, beru, protože nám naději pro odvetu dává,“ nechal se slyšet Marek Matějovský, který podal nesporně nejlepší výkon od příchodu z ostrovů na pražskou Letnou.

„Skutečně pro odvetu určité šance máme, ale hlavně před námi stojí obrovská výzva, neboť za týden bude i na Anfield Road bude o co hrát,“ liboval i sparťanský kouč Jozef Chovanec. „Samozřejmě že si výsledku velice vážíme, protože to bylo hodně těžké střetnutí, v němž proti nám stál silný soupeř, na němž byla větší rozehranost přece jen patrná. Nám naopak soutěžní zápas chyběl, neboť míč hráče neposlouchal, jak by měl, postrádali i lehkost a vůbec vyhranost, logická nervozita všechno násobila. Zodpovědným kolektivním výkonem založeným na dobrý organizaci, nad kterým vyčníval výkon Tomáše Řepky, jsme ale bezgólovou remízu uhráli a to pro nás bylo obzvláště cenné,“ dodával Chovanec.

Reklama

Související témata: