Hlavní obsah

Proměnit „aršavinovskou“ šanci, mohl jsem hrát za Arsenal, litoval Matějovský

Jediný večer dělil dvě podobné akce a dvě podobné šance. Ovšem zatímco Andrej Aršavin tu svou v Lize mistrů proměnil a Arsenal tak díky němu nakonec porazil Barcelonu, Marek Matějovský balon za Reinova záda v Evropské lize nedostal. Sparta se rozešla s Liverpoolem bez branek. „Ta šance mě hodně mrzí. Mohli jsme o gól vyhrát, což bychom si za předvedený výkon zasloužili,“ litoval záložník.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan Marek Matějovský (vlevo) odehrává míč před Raulem Meirelesem z Liverpoolu.

Článek
Fotogalerie

Při vaší šanci v prvním poločase už mnozí diváci zvedali ruce nad hlavu...

Snažil jsem se vystřelit Reinovi do protipohybu. Myslím, že se mi to povedlo, skákal na druhou stranu a neměl by šanci míč chytit. Jenže balonu se na poslední chvíli postavil do cesty stoper, myslím Kyrgiakos. Ta šance mě hodně mrzí. Mohli jsme o gól vyhrát, což bychom si za předvedený výkon zasloužili.

Den před vaším zápasem střílel do protipohybu brankáře také Aršavin. On však gól dal a Arsenal díky němu slavně zdolal Barcelonu.

Já si na něj opravdu vzpomněl, moje šance byla té jeho hodně podobná. Kdybych ji proměnil, asi bych hrál za Arsenal. (úsměv)

Jenže neproměnil a zápas skončil 0:0.

Výsledek nám dává šanci do odvety. Zdálo se mi, že si Liverpool přijel především pro nulu vzadu. Hodně si nahrávali, hráli na jistotu. Je na nich vidět, že si hodně věří na odvetu v Anglii.

Ale přesto, nepřekvapilo vás, že slavný soupeř poslal deset minut před koncem na hřiště pátého obránce Škrtela?

To jsem opravdu nečekal. Ale jak říkám, všechny anglické týmy si věří hlavně na domácím hřišti. A Liverpool spoléhá na odvetu.

Plánoval jste, že by bylo úžasné, dovést dvojzápas s Liverpoolem až do rozstřelu. Máte pocit, že jste po prvním utkání penaltám blíž?

Ne že bych po nich toužil. Jen jsem po nekonečném rozstřelu s Dněprem na turnaji ve Španělsku konstatoval, že v Liverpoolu by to byly větší nervy... Ale s Readingem jsme také v prvním utkání s Liverpoolem remizovali a pak u nich vyhráli a z poháru je vyřadili. I z toho je vidět, že také slabší tým má v odvetě na hřišti favorita šanci.

V lize jste během svého anglického angažmá dokonce dal na Anfield Road branku, jež byla vyhlášena gólem měsíce. Až tam budete příští týden nastupovat, prohlédnete si dobře branku, kam jste tu svou slavnou trefu poslal...?

To je nostalgie, nemá cenu tím žít. Nejraději bych si svůj gól připomněl v případě, že bychom dokázali Liverpool vyřadit.

Reklama

Související témata: