Hlavní obsah

Sparťanská invaze do Liverpoolu, dočkají se dobyvatelé senzace?

LIVERPOOL

Podle bookmakerů neměli fotbalisté Sparty proti Liverpoolu šanci ani doma a v odvetě na Anfield Road už tuplem ne. Jenže na Letné uhrál český mistr solidní remízu 0:0 a stále může snít o postupu do osmifinále Evropské ligy. Ve městě Beatles podpoří mužstvo na tři tisíce vlastních fanoušků, což je historická invaze do zahraničí nejen pro pražský klub, ale také pro celý český klubový fotbal. On-line přenos můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují výhru nad Palermem

Článek

Sparťan všude, kam se podíváš. Před stadiónem, v pubech, na pěší zóně... Fotbalisté z Letné jsou na jednu stranu nervózní, co s nimi udělá magické prostředí slavného Anfield Road. Na straně druhé se však mohou spolehnout na podporu tří tisícovek českých fanoušků, kteří uspořádali hotovou invazi do Liverpoolu.

„Je to největší pohárový výjezd v historii Sparty. Jsme strašně rádi a cítíme velkou zodpovědnost, že fanoušci za námi vycestovali tak daleko a budou s námi velký zápas sdílet,“ ocenil kouč Jozef Chovanec před středečním tréninkem na Anfieldu.

Řepka se těší na fotbalovou válku

Reds jsou stále jednoznačným favoritem, Letenští však přece jen cítí jistou šanci. „Doma jsme neinkasovali, což je v pohárové matematice vždycky dobře. Je to jasné, když skórujeme, oni musejí dvakrát… Půjdeme do toho od první minuty, užijeme si to. Bude to fotbalová válka,“ slibuje armádě fanoušků kapitán Tomáš Řepka.

Stopeři Sparty Erich Brabec (vlevo) a Tomáš Řepka řeší situaci před dotírajícím Fabiem Aureliem z Liverpoolu.foto: Právo/Jan Handrejch

Letenského kouče před cestou do Liverpoolu v on-line rozhovoru se čtenáři Sport.cz pobavil dotaz, co říká tomu, že se jeho tým podruhé v průběhu téže pohárové sezóny utká s Poznaní. „To bych samozřejmě bral, klidně bych to s nimi podruhé odehrál,“ usmál se Chovanec.

To by však Poznaň musela nejen vyřadit Bragu, ale Sparta by především musela způsobit senzaci na Anfield Road. Právě na takovou budou její fanoušci v hledišti zvědaví. „V odvetě bude klíčové, aby nám fungovala organizace hry. Aby na tým pozitivně působil výsledek, jehož jsme v Praze dosáhli, a nesvazoval mu nohy. Už před prvním zápasem jsme hráčům říkali, aby si to hlavně užili,“ líčí Chovanec.

K Řepkově pramalé radosti nastoupí Liverpool zřejmě znovu bez svého nedoléčeného kapitána Gerrarda („Škoda, je to světová špička. Hrozně rád bych si proti němu zahrál.“), o postupu však favorité nepochybují. „Svou práci dokončíme na Anfieldu,“ varoval sparťany Jamie Carragher, při Gerrardově absenci muž s kapitánskou páskou na rukávu.

Zápas začne v 19:00 SEČ, přímý přenos vysílá ČT4. Hlavním rozhodčím je Srb Mazič.

Předpokládané sestavy:
Liverpool: Reina - Johnson, Carragher, Kyrgiakos, Wilson - Kuijt, Lucas, Meireles, Maxi Rodríguez - Ngog, J. Cole.
Sparta: Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Vacek - Sionko, Matějovský, Abena, Kadlec - Kweuke.

Reklama

Související témata: