Hlavní obsah

VIDEO: Balotelli si spletl fotbal s kung-fu. Kvůli tomu pitomcovi jsme vypadli, běsnil Mancini

PRAHA/MANCHESTER

Není žádný svatoušek, ale tohle opravdu přehnal! Útočník Manchesteru City Mario Balotelli si v odvetě osmifinále Evropské ligy proti Dynamu Kyjev spletl trávník s tatami a vyrukoval na Gorana Popova zákrokem hodným mistrů kung-fu. Bez pardonu proto putoval už v 36. minutě do sprchy a oslabený anglický celek ve zbytku utkání marně usiloval o dohnání manka z prvního zápasu.

Foto: Darren Staples, Reuters

Mario Balotelli z Manchesteru City (vlevo) dostává červenou kartu po zákroku na Gorana Popova z Dynama Kyjev.

Článek

Fotbalisté City prohráli první zápas v Kyjevě 0:2 a v domácí odvetě před nimi stál nelehký úkol, který ale po Balotelliho šílené akci á la Bruce Lee postoupil do kategorie nadlidských. Manchester sice během tří minut dokázal vstřelit gól, po zbytek zápasu ale kyjevskou obranu dobýval marně a se soutěží se rozloučil.

"Jak může přímo před rozhodčím udělat takovou blbost? To je absolutně šílené," kroutili nevěřícně hlavami přímo v televizním přenosu angličtí komentátoři.

„Je to problém, protože Mario umí být fantastický hráč. Pokud ale dělá takové pitomosti, tak je to problém pro mě, pro něj a pro celý tým. Jestli jsem vzteky bez sebe? Co myslíte,“ prskal po vyřazení před novináři kouč City Roberto Mancini. „Faul jsem neviděl, ale jsem velice zklamaný. Tohle bylo opravdu důležité utkání a není možné dostat tak pitomou červenou kartu,“ čertil se italský trenér.

V jedenácti by prý postoupili

Podle Manciniho by byl obraz hry zcela jiný, pokud by domácí zůstali v jedenácti. "Dali bychom dva nebo tři góly. Bez jednoho hráče a s dvougólovou ztrátou to bylo velice obtížné. Zbylá desítka ale byla fantastická,“ složil kouč poklonu ostatním hráčům. „Jestli je Mario frustrovaný? Pevně v to věřím. Protože v jedenácti bychom o čtvrtfinále nepřišli,“ dodal Mancini.

Manchester City, jemuž jeho majitelé – movití šejci – neváhali před sezónou pustit na posily v přepočtu pět miliard korun, tak má opět na kahánku v touze získat velkou trofej, na níž čeká bezmála 35 let. V anglické Premier League sice drží třetí příčku, na vedoucí Manchester United ale ztrácí sedm bodů. Poslední nadějí zůstává FA Cup, v semifinále ale 16. dubna čeká City jeho slavnější městský rival.

Reklama

Související témata: