Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalová Evropa viděla rekordní brankové žně. V osmi duelech 37 gólů!

PRAHA

Odpůrci takticky svázaných fotbalových bitev s minimem gólů si museli v tomto týdnu při sledování evropských pohárů opravdu přijít na své. Jenom ve čtyřech čtvrtečních zápasech Evropské ligy padlo devatenáct branek, což dává skvělý průměr téměř pěti gólů na utkání. Jen o jeden gól méně padlo ve čtvrtfinálových duelech Ligy mistrů. Za tři dny tak fanoušci viděli v osmi zápasech hned sedmatřicet branek.

Foto: Paulo Duarte, ČTK/AP

Radamel Falcao v dresu Porta se raduje z jedné ze tří branek, které vstřelil Spartaku Moskva.

Článek

Střeleckým králem úvodních čtvrtfinálových duelů v pohárové Evropě se stal Radamel Falcao, který hattrickem pomohl Portu ke kanonádě proti Spartaku Moskva (5:1). Dvougólvých střelců se v týdnu na evropské scéně blýsklo hned několik. Vítězství Realu nad Tottenhamem načal dvěma zásahy Emmanuel Adebayor. Dvakrát se trefil za Schalke i Edu proti Interu Milán, Salvio v dresu Benfiky proti Eindhovenu a také Brazlice Nilmar z Villarealu v utkání s Enschede.

K vidění rozhodně nebyla jen kvantita, ale i kvalita. Většinu gólů dosáhly týmy po parádních střelách, či efektních kombinacích. Z nich vysoko vyčnívá neuvěřitelný lob z voleje z půlky hřiště v podání Dejana Stankoviče z Interu Milán, který sice efektně přehodil brankáře Schalke Neuera, pak ale nedokázal zabránit překvapivé porážce svého týmu 2:5.

Odvety budou vesměs formalitami

Stinnou stránkou gólových hodů tohoto týdne je fakt, že se o vstřelené branky týmy podělily hodně nerovnoměrně a většina čtvrtfinálových odvet tak bude spíše jen formalitou. Villareal, Porto, Barcelona a Real dokázaly na svém stadiónu vyhrát čtyřgólovým rozdílem, což by měl být pro odvetu zcela dostačující náskok. Podobně se dá mluvit i o výhře Schalke 5:2 na hřišti Interu.

Tuhý boj o postup se tak ve čtvrtfinálových odvetách dá reálně předpokládat jen v případě zápasu Manchesteru United proti Chelsea (první zápas 1:0) a Bragy proti Dynamu Kyjev (první zápas 1:1).

Reklama

Související témata: