Hlavní obsah

VIDEO: Když je obrana jako ementál. Spartak i se Suchým ve čtvrtfinále EL totálně vyhořel

PRAHA

Přednášku na téma „Děr v obraně jako v ementálu“ by zvládli bez přípravy. Fotbalisté Spartaku Moskva i s exslávistou Markem Suchým ve čtvrtfinálovém střetu s Portem dostali krutou lekci a ve dvou utkáních inkasovali dohromady deset gólů. Pět branek dostali hned v úvodním duelu na půdě soupeře a stejný příděl si odnesli i ve čtvrteční domácí odvetě.

Foto: Grigorij Dukor, Reuters

Cristian Rodríguez z Porta (vpravo) slaví, Alex ze Spartaku Moskva se drží za hlavu.

Článek

Dvojzápas Porta se Spartakem byl už po prvním střetu prakticky rozhodnutý, čerstvý portugalský mistr ale nehodlal doma silného soupeře podcenit. A plán kouče Andrého Villase-Boase vyšel dokonale: už po necelé půlhodině Portugalci v Lužnikách vedli po gólu Hulka a druhý zářez přidal v nastavení první půle Rodríguez.

Hned po začátku druhého poločasu brankostroj Porta pokračoval a v 48. minutě skóroval Guarín. Domácím se sice podařilo o čtyři minuty později zásluhou Dzjuby snížit, náskok hostů ale vzápětí opět narostl gólem nejlepšího střelce Evropské ligy Falcaa, který se trefil už pojedenácté. Střídající Ari pak zaznamenal další čestný úspěch Spartaku, konečné slovo ale měli opět hosté. Výsledek zpečetil minutu před koncem Rúben Micael.

„Sice jsme byli jediný ruský celek ve čtvrtfinále Evropské ligy, dojem z vystoupení v boji o semifinále je ale negativní. Přestože v odvetě jsme především v první půli tvořili hru,“ mrzelo kouče Spartaku Valerije Karelina.

Reklama

Související témata: