Hlavní obsah

Kouč Jablonce Komňacký si Alkmaar vyloženě nepřál

JABLONEC

Rozpaky zavládly ve fotbalovém Jablonci po losu 3. předkola Evropské ligy. „I když jsme ještě nepřešli přes albánské Vlore, sledovali jsme losování další fáze samozřejmě s velkou pozorností. A upřímně řeknu, že Alkmaar jsem si z té užší nabídky, jaká na nás vyšla, vyloženě nepřál,“ svěřil se bezprostředně po losu pro Sport cz. jablonecký trenér František Komňacký.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

„Je to totiž jednoznačně nejtěžší protivník, na něhož jsme asi mohli narazit. Ale nemá smysl lkát nad losem. Teď je naší povinností postoupit do třetího předkola a zároveň si zjišťovat co nejvíce informací o případném budoucím soupeři. Jestliže mužstvo skončí v popředí nizozemské ligy v konkurenci Ajaxu a Eindhovenu, musí mít svou kvalitu. Takže bude proti nám jasným favoritem. Času na teoretickou přípravu není nazbyt, ale zatím se s hráči o Alkmaaru bavit nebudeme,“ tvrdí Komňacký.

Alkmaar bojoval v sezóně 2006/2007 s Libercem v základní skupině tehdejšího Poháru UEFA. „I to je jeden z výchozích bodů pro nás, ale za tu dobu se toho ve fotbale hodně změnilo. Nepředpokládám, že by tam zůstal stejný kádr i trenér, takže nizozemské mužstvo třeba hraje jinak než před čtyřmi lety,“ zamýšlí se jablonecký trenér.

Ani Špit není nadšený

„To, že půjdeme na Alkmaar, mi hned volal náš kapitán Petr Pavlík. Nijak nadšený jsem z toho nebyl. V nabídce určitě byli schůdnější soupeři,“ pokrčil rameny brankář Michal Špit, nejstarší a nejzkušenější jablonecký fotbalista.

„Ale taková je realita a nezbývá nám, než se popasovat s Alkmaarem. Matně si vzpomínám, že jsem někdy v minulosti seděl na lavičce Sparty při zápasech s nizozemskými týmy. Jinak to bude pro mě něco nového. Ale jak zdůrazňuje trenér, musíme nejprve zvládnout odvetu s Vlorou poté, co máme dvojzápas po vítězství 2:0 venku dobře rozehraný,“ míní gólman.

„To bychom museli být hlupáci, kdybychom se nechali od  Albánců vyřadit. Jsem přesvědčen, že díky naší koncentraci i hernímu výkonu k tomu nedojde,“ dodává Špit.

Reklama

Související témata: