Hlavní obsah

Jablonec proti Albáncům spustil kanonádu. A přiblížil se Evropské lize

JABLONEC NAD NISOU

Senzaci jablonečtí fotbalisté ve druhém předkole Evropské ligy nepřipustili. Po slibném vítězství v Albánii si pohlídali postup do další fáze soutěže i ve zmoklé domácí odvetě s týmem Flamurtari Vlora. O úspěchu rozhodli dvěma brankami již v prvním poločase a po pauze přidali další tři góly. A mohou se těšit na souboje s nizozemským Alkmaarem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalista Jablonce David Lafata se raduje z gólu do sítě albánského týmu Flamurtari v předkole Evropské ligy.

Článek

„Hra nebyla ještě ideální, ale ztrestali jsme soupeře za jeho chyby. A měli jsme štěstí, že Albánci naše okénka v defenzivě výrazně nevyužili. Je příjemné, že máme další střelce kromě Lafaty, k němuž se přidali Kovařík s Pitákem,“ konstatoval jablonecký trenér František Komňacký.

Domácí nastoupili na promáčený, ale jinak solidní trávník ve stejné sestavě jako v prvním utkání na soupeřově půdě. Ve 25. min. Kopic nahrál do běhu Pitákovi, který přesnou přihrávkou z pravé strany našel k protější tyči nabíhajícího Kovaříka a agilní záložník mířil přesně do sítě.

O chvíli později si oba protagonisté předchozí akce spolupráci zopakovali s tím rozdílem, že po Kovaříkově ideálním centru a chybě hostující obrany byl autorem gólu Piták. Dvoubrankový náskok však Jablonci dlouho nevydržel. Domácí Beneš zahrál při výskoku v pokutovém území trochu nepochopitelně rukou a následovala penalta, kterou proměnil Sakaj.

Jablonec se však nenechal rozhodit a brzy po přestávce svůj náskok znovu navýšil. Kopicovu střelu gólman vyrazil jen před dobíhajícího Lafatu, který protlačil míč za čáru. V aktivitě ale pokračoval i neúnavný Piták, který vynikající ofenzivní výkon korunoval svou druhou brankou v zápase. A to parádní trefou, když míč se od břevna odrazil do sítě. A pak se podruhé v utkání radoval i Kovařík.

Odvetný zápas 2. předkola fotbalové Evropské ligy:
Baumit Jablonec - Flamurtari Vlora 5:1 (2:1)
Branky: 25. a 70. Kovařík, 30. a 61. Piták, 55. Lafata - 36. Sakaj z pen. Rozhodčí: Christoffersen - Bille, Oguz (všichni Dán.). ŽK: Beneš, Lafata - Arberi. Diváci: 3095. První zápas: 2:0, postoupil Jablonec.
Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský - Kopic (64. Vošahlík), Loučka, Jarolím (36. Vaněk), Piták, Kovařík (82. Novák) - Lafata. Trenér: Komňacký.
Flamurtari: Mocka - Arberi, Brahja, Veliu, Sakaj - Progni (86. Cutra), Drizaj, Lena (67. Grami), Begaj - Shehaj, Idrizaj (46. Licaj). Trenér: Magani.

Reklama

Související témata: