Hlavní obsah

Alkmaar bude těžším soustem, uvědomuje si jablonecký bek Jablonský

Spolehlivými výkony přispěl jablonecký fotbalový obránce Tomáš Jablonský k postupu severočeského celku přes albánský celek Flamurtari Vlora do třetího předkola Evropské ligy. „Výsledky ale nepřeceňujeme, protože jsme jen dosáhli toho, co se od nás čekalo. Alkmaar teď bude mnohem těžším soustem,“ říká levý bek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jablonecká opora Tomáš Jablonský.

Článek

V odvetě proti Albáncům jste vítězstvím 5:1 napodobili Plzeň, která stejným poměrem doma vyřídila Pjunik Jerevan. Co tomu říkáte?

Myslím, že doma jsme silní. Chtěli jsme si postup pojistit co nejdříve a jsme rádi, že to takhle dobře dopadlo. Po druhém nebo třetím vstřeleném gólu z nás spadla počáteční nervozita a dohrávali jsme v naprosté pohodě. Po loňském vyřazení od Apoelu Nikósie jsme se letos dočkali postupu do další fáze, což je příjemné. Získali jsme i nějaké body do českého koeficientu.

Vy ale máte za sebou účinkování v pohárově Evropě i v dresu pražské Slavie. Nejste tedy na mezinárodní scéně žádným nováčkem...

Zahrál jsem si tři zápasy v Lize mistrů - dva s Arsenalem a pak se Sevillou. To byla dobrá škola.

Jablonec nyní narazí na Alkmaar. A co vaše poznatky, co se týče nizozemského fotbalu?

Zápasy Slavie s Ajaxem jsem zažil na tribuně. Už tehdy jsem poznal, že nizozemské celky hrají ofenzivně a aktivně, což bude asi i případ Alkmaaru. Jsme natolik zkušeným celkem, abychom věděli, do čeho jdeme. Neříkám, že jsme favoritem. To určitě ne, tahle role patří soupeři.

Jak se těšíte?

Na přípravu máme necelý týden. A věřím, že trenér Komňacký nám sdělí o soupeři co nejvíce informací.

A co domácí liga? Kam byste to mohli dotáhnout?

V létě jsme udělali velký kus práce. Myslím, že budeme konkurenceschopní. Soutěž může být vyrovnaná a doufám, že svoje přednosti ukážeme na hřišti. Řeči o titulu ale od nás neuslyšíte. To by bylo moc troufalé. Tradičním cílem bude boj o evropské poháry.

Jak se jeví noví hráči?

Přišli záložníci Honza Kopic z Jihlavy, Filip Novák ze Zlína, stoper Jakub Štochl z Příbrami a brankář Honza Šebek z Chelsea. Jsou to posily i kluci do party. Klobouk dolů třeba před Kopicem, který ještě nikdy nehrál v první lize a už má za sebou starty v základní sestavě v evropském poháru. Asi se dobře učí od svého bratra, který hrál za Slavii, Boleslav a nyní je v nizozemském Heerenveenu.

Reklama

Související témata: