Hlavní obsah

Souboj se Salcburkem bude svátek, říká Urbánek o vstupu Senice do Evropy

Josef Pešout (Senica)Sport.czPrávo

Je jedním z deseti českých hráčů na soupisce slovenského fotbalového vicemistra FK Senica. Zkušený levý obránce Aleš Urbánek má za sebou premiéru v dresu ambiciózního mužstva a těší se na třetí předkolo Evropské ligy proti Salcburku. „Chci se prosadit a být přínosem,“ řekl pro Sport.cz po svém debutu v novém působišti.

Foto: Josef Pešout, Právo

Aleš Urbánek

Článek

Jak se seběhl váš přestup ze Slovácka do Senice?

Ve Slovácku mi skončila smlouva a hledal jsem nové angažmá. Z české první ligy se bohužel nikdo neozval, v jedenatřiceti letech jsem asi pro kluby starý. Naskytla se možnost ze Senice, a tak jsem tady. Jsem rád za tuhle šanci. Chci být pro kluky přínosem. Na úvod ligy jsme vyhráli nad Prešovem 3:0, ale o víkendu jsme prohráli 2:3 na Slovanu.

A Senici čeká už ve čtvrtek i vstup do evropských pohárů. Pro vás osobně to ale nebude nic výjimečného. Jaké máte pohárové zkušenosti?

Jen namátkou si vzpomínám, že jsem hrál proti FC Porto, Interu Milán a dalším slavným týmům. Ve Spartě i v Artmedii Petržalka jsem odehrál po šesti zápasech v základní skupině Ligy mistrů. Na Letné jsem působil za trenérů Straky a Hřebíka. A doufám, že tyhle pohárové zkušenosti mohu zúročit i v Senici.

Co poradíte spoluhráčům proti Salcburku?

Nejsem tady od toho, abych někomu radil. To je úloha trenéra Grigy. Ale každopádně věřím, že pro Senici to bude svátek, který bychom si měli užít.

V klubu se momentálně sešlo devět českých hráčů. Co tomu říkáte?

Myslím, že všichni máme určitou kvalitu. Kdybychom ji neměli, asi by nás vedení neangažovalo. Ale nehledíme na národnostní složení mužstva. Výhodou je, že se s českými kluky známe z naší ligy. Kromě mě ji na jaře ještě hráli Jirka Valenta se mnou ve Slovácku, Petr Šíma v Budějovicích, Honza Kalabiška v Brně. Karel Kroupa přišel ze Zlína, Petr Pavlík z turecké Kasimpassy, a to v Senici už od loňska hrají brankář Petr Bolek, Tomáš Strnad, Petr Hošek. A nyní jsme se dozvěděli, že se z Liberce vrací Jarda Diviš, takže nás tady bude současně deset Čechů, což je rarita.

Láká vás slovenský titul?

Bylo by to pěkné, ale konkurence je letos velká. Sesadit Slovan Bratislava s trenérem Karlem Jarolímem bude moc těžké. A to do boje asi promluví i Trnava, vedená českým koučem Hoftychem, a Žilina.

Jak to máte s dojížděním?

Trvale bydlím ve Zlíně a občas jezdím domů, devadesát kilometrů. Ale během sezóny budu bydlet v Senici. Vůbec si nepřipadám jako v zahraničí. V Senici jsem spokojený.

Reklama

Související témata: