Hlavní obsah

Sparta vyrukuje na Sarajevo i s Řepkou, novým kapitánem však je Matějovský

Žádný dědek na odstřel. Ačkoliv to během letní přípravy nebylo jisté, bouřlivák Tomáš Řepka si alespoň pro začátek sezóny udržel místo v základní sestavě fotbalové Sparty. Sedmatřicetiletý stoper nastoupí ve čtvrtečním utkání třetího předkola Evropské ligy proti FK Sarajevo (od 19:00 v Generali Areně). Jen pásku musí pro tento ročník předat novému kapitánovi, kterým je záložník Marek Matějovský.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka na tréninku Sparty před duelem předkola Evropské ligy s FK Sarajevo.

Článek

Sparta bez Řepky? Na to si příznivci i odpůrci řízného stopera ještě chvíli počkají. Letenský generální sportovní manažer Jozef Chovanec prozradil jediné jméno, jež nebude chybět v základní sestavě pro první soutěžní duel nové sezóny.

„O sestavě pro utkání se Sarajevem mám jasno. Bude v ní i Tomáš Řepka,“ avizoval Chovanec před středečním tréninkem a ujistil, že se v tom shoduje s prvním trenérem Martinem Haškem.

V přípravných zápasech na soustředění v Rakousku se profilovala spíše stoperská dvojice Brabec - Zápotočný. Ve čtvrtek ovšem jeden z nich usedne jen na lavičku. „Ve prospěch Tomáše rozhodly jeho zkušenosti a samozřejmě výkonnost. Kdybychom s Řepkou nepočítali, oznámili bychom to již po skončení minulé sezóny. Tak to ale nebylo, dohady nebyly dobré ani pro Tomáše, ani pro Spartu,“ řekl kouč.

Sám klub ovšem na začátku přípravy deklaroval, že Řepka už nemá tak jistou pozici v sestavě jako dřív. Tak si vyberte...

Sparťan Marek Matějovský zkoumá spolu s kapitánem Tomášem Řepkou trofej pro vítěze loňského českého Superpoháru. Teď od něj přebírá pásku.foto: ČTK/Michal Kamaryt

Řepka začal přípravu s blíže neurčenými resty

O jednu výsadu však modla sparťanských fanoušků přece jen přišla. Rebel Řepka už nebude nosit kapitánskou pásku. „Novým kapitánem je Marek Matějovský, jeho asistenty pak Jaromír Blažek a Erich Brabec. Vybral jsem je já po konzultaci s představenstvem klubu,“ oznámil Chovanec.

I z toho se dá usuzovat, že zůstane stoperská dvojice Řepka - Brabec a smůlu bude i nadále mít Zápotočný...

Proč ale Sparta mění kapitána, když její nejzkušenější hráč v základní sestavě zůstává? „Marek Matějovský je osobnost, navíc kapitánem by měl být někdo, kdo pracuje nejlépe. Tomáš Řepka nenastoupil do přípravy ideálně připravený, ale snaží se všechno dohnat,“ vysvětlil kouč.

Co přesně Řepkovi začátkem léta chybělo? „Ne že by měl kondiční manko. Tomáš se ovšem trochu neuhlídal a měl určité resty - i zdravotní, které mu nedovolily začít hned naplno,“ podotkl Chovanec.

Reklama

Související témata: