Hlavní obsah

Nejde o ostrovní nazdárky, nabádá Koubek k ostražitosti

MLADÁ BOLESLAV

Před rokem musel trenér Miroslav Koubek spolknout na evropské pohárové scéně hořkou pilulku, když jeho Baník Ostrava vyřadil neznámý běloruský Mogilev. Nyní dostává devětapadesátiletý trenér šanci složit reparát. Mladou Boleslav vede dnes od 17 hodin do bitvy s kyperskou Larnakou. A doufá, že druhý pokus v roli hlavního kouče na mezinárodní scéně bude úspěšný.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Miroslav Koubek

Článek

„Žádná noční můra jménem Dněpr Mogilev mě nestraší,“ usmíval se trenér Středočechů před odletem na Kypr. „Mám lepší mužstvo než byl loňský Baník oslabený letním výprodejem. Neumím porovnat sílu Mogileva a Larnaky, ale věřím, že uspějeme,“ říkal Koubek.

Absolutně odmítal obecný pohled, že kyperský fotbal za fotbalovou Evropou zaostává. „Mnohdy se vychází z pohledu na tamní reprezentační výběr, který skutečně nedosahuje žádných velkých úspěchů. Ale kluby, to je jiná káva. Všude je spousta zahraničních hráčů,“ nabádal své svěřence k maximální koncentraci Koubek.

Larnaka je sice kyperský tým, ale v základní sestavě jsou čtyři borci z Nizozemska, jeden Srb, Argentinec, Kamerunec, Španěl, Malťan a Brazilec. Pouze útočník Pavlau zastupuje rodnou zemi v jedenáctce vyvolených. Občas se na post pravé beka protlačí Demetriou. „Larnaka není souborem nějakých ostrovních nazdárků. Mají velkou kvalitu, hrají hodně technicky. Informací o nich máme dostatek. I proto věřím, že přivezeme výsledek, díky němuž se v domácím prostředí odrazíme do dalšího kola,“ usmívá se Koubek.

Hráče upozorňoval především na schopnosti stopera Hoflanda, záložníky Van Dijka a Garcíu i útočníka Mrdakoviče. „Jde o osu, která představuje velkou sílu. Hlavně pro ofenzívu. Ale v obraně jsou zranitelní. I proto neustoupíme od našeho rozestavení s třemi útočníky,“ ujistil Koubek, že jeho tým nastoupí do zápasu bez zábran.

Bude doufat, že se jeho hráči neuvaří v pekelné ostrovní výhni. Zápas, který bude řídit Belgičan Delferiere, začne v 17 hodin, teploměr tedy bude ukazovat hodnoty vysoko přes třicet. „Musíme se vyždímat k nejlepšímu možnému výkonu,“ vtipkoval Koubek. „Není důvod si dělat z počasí hlavu. Kypřanů je v sestavě Larnaky tak málo, že nejde o žádnou výhodu. Horko nevoní nikomu,“ byl si jistý trenér Středočechů, kteří v nedávné minulosti narazili na Larnaku v letních přípravách. Před třemi lety Mladá Boleslav vyhrála 4:1, o rok později skončil zápas 0:0.

Zápas řídí Belgičan Delferiere. Žádná naše televize duel nevysílá.
Předpokládaná sestava Mladé Boleslavi: Miller – Kysela, Neuwirth, Rolko, Šírl – Kúdela, Procházka, Opiela – Táborský, Chramosta, Kulič.

Reklama

Související témata: