Hlavní obsah

Sparta zničila Sarajevo i venku, Mladá Boleslav a Jablonec v EL končí

PRAHA

Tři zástupce měl český fotbal ve třetím předkole Evropské ligy, postoupit však dokázal jen jeden. Sparta Praha porazila v odvetě FK Sarajevo i na jeho hřišti, tentokrát 2:0, a dalšího soupeře se dozví při pátečním losu. Týmy z Jablonce a Mladé Boleslavi své první zápasy na hřištích soupeřů prohrály a v odvetách doma dokázaly s Alkmaarem resp. Larnakou jen remizovat, v soutěži končí.

Foto: Vlastimil Vacek, ČTK

Fotbalisté Sparty oslavují jednu z branek do sítě Sarajeva

Článek
Fotogalerie

Jako první se pokusili o zázrak fotbalisté Mladé Boleslavi, kteří před týdnem ve vedru na Kypru doslova vyhořeli a s týmem AEK Larnaka prohráli 0:3. Středočeši potřebovali k postupu doma neinkasovat, jenže to se stalo minulostí na konci prvního poločasu, kdy se trefil Priso. Od té chvíle už mohli hrát leda tak o vylepšení českého koeficientu v pohárech, což se jim po remíze 2:2 částečně podařilo.

O něco lépe na tom byl Jablonec, ale ne o moc. V Alkmaaru sice prohrál 0:2, Nizozemci však byli ze všech tří soupeřů českých týmů nejkvalitnější. A ukázali to i v odvetě na severu Čech. Stejně jako v Mladé Boleslavi se šance Jablonce na postup rozplynuly v závěru prvního poločasu, kdy za hosty skóroval Benschop. Na konečných 1:1 vyrovnal až v 80. minutě Loučka.

V naprostém klidu do odvety vstupovala Sparta, protože do Sarajeva si Pražané přivezli královský náskok 5:0 z prvního zápasu. A v odvetě nasázeli týmu českého kouče Jiřího Plíška další dvě branky. Už ve 20. minutě se trefil Kweuke, za dalších šestnáct minut jej napodobil i Matějovský.

Čtvrteční program odvet 3. předkola Evropské ligy
Ml. Boleslav - AEK Larnaka 2:2on-line
Branky: 51. z pen. Řezníček, 75. Štohanzl - 44. Priso, 77. z pen. Mrdakovič. První zápas 0:3, postupuje Larnaka.
Jablonec - AZ Alkmaar 1:1on-line
Branky: 80. Loučka - 45. Benschop. První zápas 0:2, postupuje Alkmaar.
Sarajevo - Sparta Praha 0:2on-line
Branky: 20. Kweuke, 36. Matějovský. První zápas 0:5, postupuje Sparta.

Reklama