Hlavní obsah

Štohanzl litoval, že gól nedal v době, kdy ještě šlo bojovat o postup

MLADÁ BOLESLAV

Rozporuplné pocity prožíval mladoboleslavský fotbalista Jan Štohanzl po odvetě 3. předkola Evropské ligy s AEK Larnaka. Svým prvním gólem po příchodu z Bohemians 1905 sice pomohl k remíze 2:2, zároveň si však uvědomoval, že jeho zahozená šance v první půli zabránila Boleslavi zabojovat o postup.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Štohanzl v dresu Mladé Boleslavi

Článek

Štohanzl se těsně před půlí protáhl středem hřiště, ale tváří v tvář brankáři nedokázal dostat míč do sítě. Hned z protiútoku naopak udeřila Larnaka a potvrdila svůj postup. Štohanzlovi příliš náladu nezvedlo ani to, že čtvrt hodiny před koncem poslal Boleslav do vedení povedenou dorážkou.

"Kysi (Jan Kysela) to střílel, přede mnou ten míč někdo netrefil a já to jen tečoval. Nebylo to těžké. Za ten gól jsem rád, ale měl padnout z té první šance. Pak by se zápas vyvíjel úplně jinak," řekl Štohanzl. "Je to škoda. Trochu se potvrdilo, že nám tam teď góly tak nepadají. Snad to půjde brzy nahoru," dodal.

Radek Šírl z Mladé Boleslavi (vlevo) a Jason Demetriov z Larnaky.foto: ČTK/Michal Doležal

Boleslav podle něj doplatila na to, že v prvním utkání inkasovala v nastavení třetí gól. "Doplatili jsme na ten první zápas. Tam jsme do toho měli dát víc. V závěru, kdy už v tom hrozném horku nikdo z nás neměl síly, jsme do toho měli dát srdíčko a vydat se z posledních zbytků energie, hrábnout si na dno a uhrát to alespoň na to 0:2. Pak bychom dnes měli šanci," mínil.

Také útočník Jan Chramosta litoval konce první půle a neproměněné Štohanzlovy šance. "Chtěli jsme ten první zápas napravit a zkusit to otočit. Bohužel se potvrdilo nedáš-dostaneš, když dali před poločasem gól, který rozhodl o jejich postupu," uvedl reprezentant do 21 let.

"Tak jsme to alespoň chtěli uhrát na vítězství kvůli koeficientu i našemu sebevědomí. Byli jsme k tomu blízko, ale pak opět přišla penalta stejně jako v prvním utkání," litoval Chramosta.

Přesto se domnívá, že vyřazení z pohárové Evropy se na výkonech Boleslavi v lize nepodepíše. "Je to pro nás zklamání, protože jsme přes to první kolo chtěli projít a pak mít štěstí při losu. Teď se musíme soustředit na ligu. Jsem přesvědčen, že nás to neovlivní," dodal.

Reklama

Související témata: